03/04/2015 | Yazar: Ali Anıl Yıldırmaz

Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği Başkent Üniversitesi’nde psikoloji ve hukuk bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Ayrımcılık Karşıtı Ders Başkent Üniversitesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği Başkent Üniversitesi’nde psikoloji ve hukuk bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.
 
Başkent Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun davetiyle Kaos GL Derneği’nden Evren Çakmak’ın yürüttüğü LGBT 101 dersi 2 Nisan’da üniversitede yapıldı.
 
Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen etkinliği yüze yakın öğrenci izledi. Etkinlikte cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimle ilgili terimler açıklanırken eşcinselliğin tarihsel sürecinden de bahsedildi.
 
“Baskı ve ayrımcılıktan dolayı kişinin kendisini tanımlaması uzun zaman alabilir” diyerek “geç ergenlik” kavramından bahseden Çakmak daha sonra LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) insan hakları ile aile, çalışma hayatı ve eğitim gibi alanlarda yaşadığı sorunları aktardı.
 
Dersin geri kalan kısmında öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Katılımcılara ders sonrasında Kaos GL yayını kitapçık ve broşür dağıtıldı. 
 
Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?
 
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Dernek, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak amacıyla “sıkça sorulan sorular” atölyeleri düzenliyor.
 
LGBT’lerin sorunları Ankara’da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi bölümlerinde dernek aracılığıyla görünür kılınıyor.
 
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir. 
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret