02/04/2015 | Yazar: Ali Anıl Yıldırmaz

Kaos GL Derneği Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında ODTÜ’de Eğitim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Ayrımcılık Karşıtı Ders ODTÜ’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında ODTÜ’de Eğitim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, Aylime Aslı Demir ve Evren Çakmak Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında 1-2 Nisan tarihlerinde ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Zeynep Hatipoğlu Sümer’in bu dönem yürüttüğü “Guidance-Rehberlik” dersine konuk oldu. Rehberlik bölümü ve diğer fakülte öğrencilerine dönük etkinlikte cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı konuşuldu.
 
Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde ikinci kez gerçekleşen etkinliği iki gün boyunca yüzü aşkın  öğretmen adayı izledi. Etkinlikte cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimle ilgili terimler açıklandıktan sonra LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) insan hakları ile aile, çalışma hayatı ve eğitim gibi alanlarda yaşadığı sorunlar aktarıldı.
 
Katılımcılara ders sonrasında Kaos GL yayını kitapçık ve broşür dağıtıldı. 
 
Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?
 
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Dernek, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak amacıyla “sıkça sorulan sorular” atölyeleri düzenliyor.
 
LGBT’lerin sorunları Ankara’da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi bölümlerinde dernek aracılığıyla görünür kılınıyor.
 
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir.  
 
Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam