01/12/2016 | Yazar: KAOS GL

Kaos GL, Kasım ayında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde derslere konuk oldu.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler Kasım’da hangi kampüslerdeydi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Kasım ayında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde derslere konuk oldu.

Kaos GL, Kasım ayında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde derslere konuk oldu. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık meselesi yaklaşık 200 öğrencinin gündeminde yerini aldı.

Kaos GL Derneğinden Avukat Hayriye Kara, 22 Kasım’da Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Araş. Gör. Emre Özcan’ın yürüttüğü “Mülteci Hakları” dersine konuk olarak LGBTİ mültecilerin Türkiye’deki durumunu anlattı. 28 Kasım tarihinde Kaos GL eğitim çalışma grubundan Seçin Tuncel ve Tarık Şimşek Sosyal Hizmet Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Sultan Karataş’ın yürüttüğü “Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Hizmet” dersine katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde 2 yıldır gerçekleştirilen Doç. Dr. İbrahim Keklik’in yürüttüğü "Kültüre Duyarlı Psikolojik Danışma" dersine Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel katıldı. 24 Kasım’da gerçekleşen derste LGBTİ çocukların eğitim hayatında yaşadıkları ayrımcılık konuşuldu.

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 30 Kasım’da Yar. Doç. Dr. Sevgi Sezer’in “Çok kültürlü Psikolojik Danışma” dersi kapsamında  Kaos GL Derneği’nden katılan Seçin Tuncel; eğitimin heteroseksist yapısını ve LGBTİ öğrencilerin farklı yaş gruplarında yaşadıkları farklı sorunlara kadar geniş bir perspektifte okul, sınıf ve aile içi ortamlarda gösterilebilecek destek tutumları anlattı.  Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencilerinin meslek hayatında karşılaşabilecekleri örnek olaylar ve ayrımcılık vakalarından bahsedildi.

Yapılan derslerin ardından katılımcılara Kaos GL Derneği yayınları dağıtıldı.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam