05/05/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet derslerine konuk oldu.

Ayrımcılık karşıtı derslerde Nisan: Sosyal hizmet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet derslerine konuk oldu.

Kaos GL Derneği’nin Ankara’da farklı üniversitelere konuk olduğu Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Nisan ayında Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet konuşuldu.

11 Nisan’da Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre” dersi ile 25 Nisan’da Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “Gençlerle Sosyal Hizmet” dersine Kaos GL katıldı.

Kaos GL Danışma Kurulu Üyesi Sema Buz’un yürüttüğü Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre Dersi”nde “eşcinsellik, biseksüellik, transseksüellik ve interseks” konularını ele alındı. Kaos GL’den Umut Güner’in katıldığı derste sosyal hizmet eğitimi, cinsellik, cinsel sağlık, cinsel eğitim konuları tartışıldı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Gonca Polat’ın yürüttüğü “Gençlerle Sosyal Hizmet” dersinde ise açılma, açılma stratejileri, ergen ve genç LGBTİ’lerin cinsel gelişimi ve sorunları aktarıldı.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde de olmasın?

Kaos GL Derneği Ankara’ da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, hukuk, tıp ve sağlık bilimleri gibi fakülte ve bölümlerin derslerine konuk olarak birlikte ders yapıyor.

Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBTİ konularının tartışılmasına katkı sunacak.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir. 

Öğrenciyim ne yapabilirim?

Ders programında yer alan konular içerisinde LGBTİ alanı ile ilişkilendirilecek herhangi bir gündem var ise ders hocası ve Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz.

Hocayım ne yapabilirim?

Kaos GL birçok farklı alanda multidisipliner akademik üretimin de gerçekleştiği bir kurum. Herhangi bir dersinin bir gününü Kaos GL ile birlikte yürütmek isteyen öğretim görevlileri de aynı adresten Kaos GL ile iletişime geçebilir.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam