07/12/2016 | Yazar: Kaos GL

Nick Mulé, Hans Knutagard, Urban Nothdurfter ve Tess Vo’yu yakından tanımak ister misiniz?

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un uluslararası konukları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yarın başlayacak 5. Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un uluslararası konuklarından Nick Mulé, Hans Knutagard, Urban Nothdurfter ve Tess Vo’yu yakından tanımak ister misiniz?

Kaos GL Derneğinin “İnsan Hakları Haftası”nda düzenlediği “Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum”un beşincisi 8-10 Aralık tarihlerinde, Ankara’da gerçekleşecek.

Sempozyum “LGBTİ’ler için sosyal politikalar nasıl inşa edilebilir? Sosyal Hizmet Politikalarının LGBTİ’leri İçermesi nasıl sağlanır? Sosyal hizmet uygulamalarında LGBTİ müracaatçılarla nasıl çalışılır?” sorularına Türkiye, Kanada, İtalya, İngiltere, İsveç, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Sırbistan’dan sosyal hizmet uzmanları ile yanıt bulmayı amaçlıyor.

Sosyal hizmet akademisyenlerinin ve uzmanlarının katılacağı sempozyum 8-9 Aralık 2016’da Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Tuğrul Çubukçu Salonu’nda başlayacak. 10 Aralık 2016’da devam eden program atölyeleri Neva Palas Hotel’de olacak.

Tam programını şuradan inceleyebileceğiniz sempozyumda bu yıl uluslararası konuklarıyla dikkat çekiyor.

Nick Mulé

Lisansını Sosyoloji Bölümü’nde, yüksek lisansını New York Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nde, doktorasını ise Manchester Üniversitesi Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet Bölümü’nde tamamlayan Dr. Nick Mulé, şu an York Universitesi, Toronto’da doçent olarak görev yapıyor.

Temel çalışma alanları: savunuculuk, sosyal içerme, sosyal politikalarda ve sosyal hizmet sağlamada toplumsal cinsiyet çeşitliliği (LGBTQ+). Ayrıca LGBTİ hareketini inceleyen ve queer özgürleşme teorisi üzerine “Sosyal Hizmeti queerlemek: Teoriden Pedagoji Uygulamaya” gibi çalışmaları da var.

Geçmişte Uluslararası Af Örgütü LGBT Eylem Ağı ve Kanada Gökkuşağı Sağlık Koalisyonu gibi örgütlerin kurucu üyeliğini yaptı. Bunların yanında şu an Queer Ontario ve  Ontario LGBT Research & Policy Think Tank by Rainbow Health Ontario örgütlerinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi.

Hans Knutagard

Lisans ve yüksek lisans eğitimini sosyal hizmet üzerine tamamlayıp bu alanda uzmanlaşan Knutagard, şu an Kristianstad Üniversitesi’nde ders veriyor.

Çalışma alanları: Toplumsal cinsiyet, sosyal dışlanma, feminist teori, şiddeti önleme.

Şimdiye kadar cinsel sağlık hakları, nefret suçlarına karşı şiddeti önleme, homofobik şiddeti önleme, gençlerin suç eğilimleri gibi konularda özellikle sosyal hizmet odaklı projeler yürütmüş olan Knutagard son olarak hapishanelerde tecavüze uğrayan erkekler üzerine bir çalışma/ araştırma yaptı.

Urban Nothdurfter

Trento Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Sosyal Araştırma konusunda doktorasını tamamlayan Nothdurfter, Free University of Bozen (İtalya) Sosyal Hizmet Bölümü’nde doçent doktor olarak görev yapıyor.

Sosyal politika geliştirme ve sosyal hizmet uygulamaları arasındaki ilişkilere, özellikle de aktivasyon politikalarının sokak düzeyinde sunulmasına, sosyal çalışma geçmişi ve profesyonelleşmesine ve sosyal hizmet alanındaki LGBTQ konularına odaklanıyor.

Tess Vo

York Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olan Tess Vo şu an aynı üniversitede eğitim vermeye devam ediyor, aynı zamanda zihinsel ve bedensel gelişim bozukluğu çeken gençler ve yetişkinler gibi hassas gruplara hizmet veren Griffin Centre’da süpervizör ve iletişim sorumlusu olarak görev yapıyor.

V. Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un programı için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret