21/11/2018 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat ve SPoD’un 20 Kasım etkinliklerinde sinemada trans temsili konuşulacak.

Ayta Sözeri 20 Kasım etkinliklerinde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat ve SPoD’un 20 Kasım etkinliklerinde sinemada trans temsili konuşulacak.

Pembe Hayat ve Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) bu yıl birlikte düzenleyeceği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin programı açıklandı.

23-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Hrant Dink Vakfı’nda gerçekleşecek etkinlikler KuirFest ortaklığı ile düzenlenecek olan “Her Story” filminin gösterimi ile başlayacak. İki gün sürecek olan etkinlikleri panel ve söyleşiler takip ediyor.

Etkinliklerin açılış paneli 23 Kasım saat 14.00’de “Sinemada Trans Temsili” üzerine olacak. Panelde ödüllü sanatçı Ayta Sözeri ve Pembe Hayat Kuirfest Direktörü Esra Özban konuşacak.

Sözeri SİYAD, Sadri Alışık ve Artemis ödüllerini de aldı

Aile Arasında filmindeki “Behiye Hala” rolüyle trans kadın sanatçı Ayta Sözeri, geçtiğimiz günlerde Altın Artemis Ödülleri’nde “en iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Sözeri, bu yıl SİYAD 2018 Sinema Ödülleri ve 23. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde de ödül almıştı.

Ayta Sözeri, SİYAD ödülünü aldıktan sonra hislerini KaosGL.org’a anlatmıştı.

“Gururluyum” diyen Sözeri, ödülü “bütün öteki meleklere ithaf ettiğini” söylemişti. Sözeri; ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu, üretmeye, sahnelerde ve beyaz perdede var olmaya devam edeceğini belirtmişti.

“Büklüm Büklüm” teklisiyle oyunculuğun yanı sıra sesiyle de beğeni toplayan sanatçı yeni teklisi “Yanayım Yanayım”ı geçtiğimiz günlerde yayınladı.

“Ömrüm yettikçe LGBTİ diyeceğim”

Pembe Hayat Derneği geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi Ayta Sözeri, oyunculuğu ve şarkıcılığının yanı sıra LGBTİ+ hak savunuculuğu ile de biliniyor. Sözeri en son nisan ayında  TEDxİstanbul Konferansı’nda konuştu.

Sözeri, kendisinden önce de açık görünür olduğu halde LGBTİ ismini anmak istemeyen sanatçılar olduğunu ancak kendisinin LGBTİ demeye devam edeceğini şu cümlelerle ifade etti: “Ömrüm yettiği sürece LGBTİ demeye devam edeceğim. Her insan aynı şekilde eğitim alana, aynı şekilde yaşayana kadar devam edeceğim.”

LGBTİ+ Film Platformu kuruluyor

LGBTİ+ hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest sekizinci senesini LGBTİ+ Film Platformu ile açacağını duyurdu.

Çevrimiçi erişime açık olacak LGBTİ+ temalı filmleri bir araya getirmeyi hedefleyen “LGBTİ+ Film Platformu” fikri #LGBTİFilmleriYasaklanamaz hashtag kampanyası sırasında ortaya çıktı.

Ocak 2019’dan itibaren takipçileriyle buluşacak olan LGBTİ+ Film Platformunun ilk hedefi Türkçe altyazılı 50 LGBTİ+ filmini bir araya getirmek. Pembe Hayat KuirFest ekibi bu platformda zaman içinde uzun metrajından kısasına, kurmacasından belgeseline pek çok filmi izleyici ile buluşturmayı umuyor.

Hazırlıklarına başlanan LGBTİ+ Film Platformu için KuirFest çok yakında yeni bir duyuruyla takipçilerine ulaşacak. Filmini dâhil etmek isteyen yönetmenler FilmFreeway üzerinden açılacak başvuru ile filmini platforma ulaştırabilecek.

20 Kasım etkinlikleri tam programı için tıklayın.

İlgili haberler:

Mahalle bekçilerinin baskısı 20 Kasım etkinliklerinde tartışılacak

İstanbul’da 20 Kasım etkinlikleri: “Cinsiyet iki değildir. Ama bin yayladır”

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam