25/08/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Azerbaycan’daki Nefes LGBT Alyansı’nın internet sitesi Cuma günü saldırıya uğradı.

Azerbaycanlı LGBT’lere dijital saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Azerbaycan’daki Nefes LGBT Alyansı’nın internet sitesi Cuma günü saldırıya uğradı. Lgbtaz.org sitesine erişmek isteyenler “Azerbaycan’da size yer yok. Hepinizi mahvedeceğiz” yazısıyla karşılaşıyor.
 
Nefes LGBT Alyansı Başkanı Atilla Cavid Nabiyev, dijital saldırıyla ilgili yarın bir şikâyette bulunacaklarını söylüyor. kaosGL.org’a konuşan Nabiyev, 23 Temmuz’da düzenledikleri LGBT forumunun ardından internet üzerinden tehditlerin arttığını anlatıyor:
 
“Forumdan sonra bizim bir LGBT aktivistimize Facebook üzerinden şantaj yaptılar, video görüntünü babana göndereceğim gibi şeyler... Bunun ardından annesi onu yakmaya çalıştı. Şimdi de sitemizin hack’lenmesi bizi çok tedirgin ediyor.”
 
Azerbaycan polisi: LGBT’lerle ilgili işlem yapamam
 
Kendisi de tehditler alan Nabiyev, Azerbaycan polisinin dijital ortamda homofobik ve transfobik tehditlere yönelik herhangi bir şey yapmadığını belirtiyor:
 
“Facebook üzerinden tehditler aldığım için polise defalarca başvuru yaptım. Ama hep ‘internet güvenliği ile ilgili bir şey yapmıyoruz’ ya da ‘LGBT konusu ile ilgili işlem yapmam’ diyorlar. O yüzden beklentilerimiz o kadar da yüksek değil.” 

Etiketler: medya
İstihdam