03/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenlediği 9. Bahar Seminerleri’ne başvuru için son tarih 9 Nisan Pazar.

Bahar Seminerleri, ana akıma çentik açacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenlediği 9. Bahar Seminerleri’ne başvuru için son tarih 9 Nisan Pazar.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) bu yıl 9.sunu düzenleyeceği Bahar Seminerleri’nin temasını “Ana Akıma Çentik: Bedenlerimiz, Duygularımız, Başkalıklarımız ve Mücadelemiz” olarak duyurdu. 4 - 5 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan Bahar Seminerleri’nde, LGBTİ+ hareketi, queer teori ve insan hakları mücadelesi konularında Türkiye ve Dünya gündemi ele alınacak.

Seminere, sunumları ile katkıda bulunmak isteyenlerin kısa bir özgeçmiş ile 400 kelimelik bir sunum özetini 9 Nisan Pazar gününe dek akademi@spod.org.tr adresine göndermesi gerekmektedir. Kabul edilen ve seminerde sunumu yapılan bildiriler, daha sonra basılarak yayımlanacak. 

Hangi konular?

Seminere katkıda bulunmak isteyenler için konu başlıklarıysa şöyle:

- Queer teori ve tartışmaları
- Beden (Bedenselleşme, beden imkânlarının sınır aşımı, beden politikaları, bedenlerin hiyerarşisi, biyomedikal teknolojilerin normlara etkisi, Sakatlık, etnisite, cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinselliği biyopolitika, beden ve duygu politikalarıyla birlikte düşünmek)
- Duygu Politikaları (Şefkat, arzu, sevgi, neşe ve olumsuz duygular, duygu teorisinin direnişe etkileri)
- Direniş biçimleri
- Performatiflik kuramı
- İlişkiler, dostluklar, akrabalıklar, aile
- Duygu, ilişki ve beden imkânlarının sınır aşımı
- Yaralanabilirlik, kırılganlık, parçalanabilirlik
- Emek, sömürü
- Ayrımcılık(lar) ve mücadele 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret