22/02/2009 | Yazar: Umut Güner

Baki Koşar ve Nefret Suçlarıyla Mücadele Etkinlikleri, 21 Şubat'ta Kıbrıs Şehitlerinde yapılan basın açıklamasıyla başladı.

Baki Koşar ve Nefret Suçlarıyla Mücadele Etkinlikleri, 21 Şubat'ta Kıbrıs Şehitlerinde yapılan basın açıklamasıyla başladı. Etkinlik sonrasında Siyah Pembe Üçgen Derneği'nde "Yürüyoruz" ve "Travesti Terörü" belgeselleri gösterildi. Belgeseller üzerine sohbet edildi. 21-27 Şubat arasında gerçekleşecek etkinlikere kaosglizmir.org adresinden ulaşabilirsiniz. Baki Koşar ve Nefret Suçlarıyla Mücadele Etkinlikleri, Kaos GL İzmir'in son etkinliği, Siyah Pembe Üçgen Derneğinin ilk etkinliği olarak tarihe geçti. Kaos GL Derneği olarak, Siyah Pembe Üçgen Derneği'ne hoş geldiniz diyoruz.

Basın Açıklaması Metni
Gazeteci Baki Koşar, 24 Şubat 2006 tarihinde evinde öldürülmüş olarak bulundu. Onun ölümü de, diğer tüm eşcinsel cinayetleri gibi politiktir ...Nefret suçları, bir kişinin, cinsel yöneliminden, cinsiyetinden, ırkından, dilinden, dininden, renginden, bedensel sakatlığından ya da fiziksel görünümden dolayı, ona karşı duyulan önyargı ve nefret duygusu ile işlenen suçlardır.

NEFRET SUÇLARI POLİTİKTİR
Nefret suçları, uygar ülkelerde en ağır şekilde cezalandırılır. Turkiyeâde ise aksine, nefret suçunun karşılığı âhaksız tahrik indirimiâdir. Malum, kurbanlar konuşamaz, son sözü hep katiller söyler:
Eşcinsel ilişki teklif etti, kendimi kaybettim, Hâkim bey, zaten bu sozu bekler; gereği düşünüldü, suçun haksız tahrik altında işlendiğiâ¦â diyerek;  indirir cezayı¦

TAHRİK ,NEFRET  SORUMLU DEVLET
Homofobi ve Transfobi ile Yasal Olarak Mücadele Edilmiyor. Türkiye'de ve İzmir'de Nefret Suçları gün geçtikçe tedirgin edici bir şekilde Artıyor. Geçen hafta Narin isimli transeksüel arkadaşımız ,Basmaneâde 11 yerinden bıçaklanarak ,yaralandı.
Homofobi ve Transfobi ile yasal mücadele gerçekleştirilmedikçe, Buse Kılıçkaya'nın (Transeksuel Dilek İnce'nin katledilmesinin ardından) söylediği şu sözler, korkarız, doğruluğunu kolay kolay kaybetmeyecek:
Son yıllarda eceliyle ölenimiz var mi diye düşündük, aklımıza kimse gelmediâ
Kaos GL İzmir olarak,bu son etkinliğimizde , nefret cinayetleri sonucu yaşamını  yitiren lezbiyen, gey biseksuel ve transseksuel kardeşlerimizi anmak ve
Yaşama Hakkimizin diğer tüm yurttaşlar gibi güvencede olmasına,
Nefret Suçlarının Etkili Bir Şekilde Soruşturulması na,
Nefret Suçu Faillerinin yakalanmasına,
Arkadaşlarımızın katillerinin hak ettikleri cezaları almalarına,
Homofobi ve Transfobi kaynaklı nefret suçlarının TCKâda tanımlanmasına ilişkin sesimizi bir kez daha yükseltmek ve kamuoyu hassasiyetini harekete geçirmek amacıyla âBaki Koşar Nefret Suçlarıâ haftasini organize ediyoruz.
Bundan sonra SİYAHPEMBEÜÇGENİ İZMİR DERNEĞİ olarak Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Mücadelemize, Türkiyeânin 4. LGBTT Derneği olarak devam edeceğiz.

SUSMA HAYKIR EŞCİNSELLER VARDIR
 Lgbtt bireylerin âyasamak, özgürlük ve kişi güvenliğiâ gibi temel haklarının korunduğu, insanların farklılıklarıyla; ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmadan, özgürce, barış içinde yaşayabileceği bir Türkiye için katılımlarınızı ve desteğinizi bekliyoruz.
KAOS GL IZMIR  VE SİYAHPEMBEÜÇGENİ ZMİR


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam