22/02/2014 | Yazar: Melahat D

6. Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Ödülü, dün İzmir’de düzenlenen törenle LGBTT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’a verildi.

Baki Koşar Ödülü LİSTAG Ailelerinin Oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6. Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Ödülü, dün İzmir’de düzenlenen törenle LGBTT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’a verildi.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin düzenlediği Baki Koşar Haftası kapsamında verilen ödülü, “Benim Çocuğum” belgeseliyle LGBT’lerin ailelerini görünür kılan LİSTAG adına Günseli Dum aldı. Dum, ödülün kendileri için ayrı bir yeri olduğunu belirtirken, dernek adına ödülü veren Demet Yanardağ da ailelerin geçtiği süreçlerin ve mücadelelerinin önemine dikkat çekti.
 
Baki Koşar Haftası’nın 5. gününde yapılan ödül töreni öncesinde Voltrans trans erkek inisiyatifinin aynı adlı belgeseli ve Mekan Artı’nın derneğin sözlü tarih çalışmasından sahneye uyarladığı “80’lerde Lubunya Olmak” oyunu gösterimi yapıldı. 250 kişilik salonu dolduran kalabalık etkinliklere büyük bir ilgi gösterdi.
 
Voltrans’ı hazırlayan Özge Özgüner ve Ulaş Dutlu da gösterim sonrasında filmi yapım süreçlerini paylaştılar. Dutlu, belgeselin trans erkek görünürlüğü artırmak, farkındalık yaratmak ve güçlenmek için oldukça önemli olduğunu söyledi.
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam