25/02/2017 | Yazar: Seçin Tuncel

Lubunya Gazinosu ile şenlenen festivalde Baki Koşar Ödül’ü herkesin performansına verildi.

Baki Koşar Ödülü tüm lubunlara… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lubunya Gazinosu ile şenlenen Festival'de Baki Koşar Ödül’ü herkesin performansına verildi.

Siyah Pembe Üçgen Derneğinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Baki Koşar Kültür Sanat Festivalinin ödül töreni dün gece gerçekleşti.

Nefret cinayeti sonucu 2006 yılında aramızdan ayrılan Gazeteci Baki Koşar adına düzenlenen ödül töreninde, homofobi ve transfobi ile mücadele eden kişi ve kurumlara verilen ödüle, bu yıl tüm LGBTİ’ler layık görüldü.

Lubunya Gazinosu: “Başımız öne eğilmesin…”

Cuma gecesi düzenlenen ödül töreni, Pembe Hayat Derneğinden Buse Kılıçkaya’nın sunumuyla başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir dönemin ünlü trans kadın ses sanatçıları Banu Ersoy, Derya Sonay ve İlkim Tanyeli’nin şarkılarına Smyrna Senfoni Orkestrası eşlik etti.

“Tüm yasaklara yasaklananlara ‘hayırlı’ akşamlar” diyerek konseri başlatan Buse Kılıçkaya, sahneyi, orkestraya ve ses sanatçılarına bıraktı.

Lubunya Gazinosunda Derya Sonay dinleyicilerine “hepimiz için söylüyorum, başımız öne eğilmesin” diyerek şarkılarını tüm LGBTİ’lere ithaf etti. Banu Ersoy, “Tanrım beni baştan yarat” performansı ile sahneyi alevlendirdi. 90’ların kadife sesli solisti İlkim Tan ise konsere “Uzaklarda Arama” şarkısı ile başladı.

Ödül hepimizin

Konserin sonuna doğru, her sene olduğu gibi bu sene de ödülün kime verileceği merak ediliyordu. Baki Koşar ödülü bu sene tüm LGBTİ’lere gitti.

Festival ekibinden Ozan Ünlükoç’a, Baki Koşar ödülünün bu sene tüm LGBTİ’lere verilmesinin nedenini sorduk. Kaos GL’ye konuşan Ünlükoç, “özel ödül vermedik, varoluş da bir emektir, bir performanstır diye düşündük ve ödülü herkesin performansına vermek istedik” açıklamasında bulundu.

Festival ekibinden Berkant Çağlar, Lubunya Gazino’sunu şöyle anlattı: “Tarihte bir şekilde kaybolmuş, 80’li 90’lı yıllara ses getiren sanatçılar bir anı canlandırdılar bugün burada. Geçmişi çağırdılar…”

Tören, konserin ardından festival ekibin sahneye çıkmasıyla sona erdi.

Festivalin son iki günü

Tören bitti ancak Baki Koşar Festivali hafta sonu etkinlikleriyle devam ediyor. Festivalin son iki gününde ne var ne yok bakmak isterseniz sizi şöyle alalım.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam