19/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Ekin Kılıç’ın ilk kişisel sergisi 6 Temmuz’a dek Kova Art Space’de.

“Baktığım şeylere bakmasını istedim insanların” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekin Kılıç’ın ilk kişisel sergisi 6 Temmuz’a dek Kova Art Space’de.

Eser: Ekin Kılıç, Bazen /Manga, “Üzülmeye devam etmen kaybettiğin insanı geri getirmeyecek”

Ekin Kılıç’ın “memeli iş”lerine daha önce kaosGL.org’da yer vermiş ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nı Kılıç’ın keyifli işleriyle uğurlamıştık. Kılıç’ın “memeli iş”leri de dahil olmak üzere yeni tüm işlerini 6 Temmuz’a dek Ankara Kova Art Space’te açılan “Bazen” sergisinde görebilirsiniz.

Serginin tanıtım metnini yazan heykel sanatçısı Fırat Engin “Bazen”i şöyle anlatıyor:

“Serginin mekândaki kurgusu, sanki Ekin’in kendi evinden ya da akademik ofisinden koparılmış ve galeriye nakşedilmiş gibi direkt, içeriden ve samimi. İşlerin geneline hakim olan metinler, renkler, malzeme seçimleri ve skeçler daha çok sokak sanatının serbest, özgür diline ve aynı zamanda Grafik Tasarım alanının tipografik düzenlemelerine dokunsa da serginin bütünündeki sentez daha çok, Çağdaş Sanatın özellikleri içerisinde değerlendirebileceğimiz kategori üzeri, seçkincilikten ve beğenilme kaygısından uzak, özgün bir anlatımla bizi karşılıyor.”

İlaçların etkisi: Mangalar

Temmuz ayında meme kanseri teşhisi koyulan ve tedavinin ardından sağlığına kavuşan Kılıç iyileşme sürecinin yakın tanığı olan sergideki işlerini, kaosGL.org’a şöyle özetledi: “Baktığım şeylere bakmasını istedim insanların.”

Kılıç, tedavide kullandığı ilaç kutularına sergide yer verdiğini ve bu ilaçların etkilerini de manga işleriyle vurguladığını söyledi.

İlgili haber:

Ekin’in memeli işlerini gördünüz mü?

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam