07/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında 6 Mart tarihinde Balıkesir’de düzenlenen etkinlikte yerelin olanakları ve sorunları masaya yatırıldı.

Balıkesir’de Heteroseksizme Karşı Birlikte Yürümeye Devam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında 6 Mart tarihinde Balıkesir’de düzenlenen etkinlikte yerelin olanakları ve sorunları masaya yatırıldı.

Ada kafede gerçekleşen etkinlikte Kaos GL Derneğinden İdil Engindeniz Şahan, Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak konuşmacı ve yürütücü oldu. Konuşmalar 8 Mart vesilesi ile “Feminizm, LGBT Hareket ve İttifakları” düzleminde başladı.

Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta gökkuşağı bayrakları ile yürünülen Balıkesir’de örgütlenme girişimleri hakkında karşılıklı tecrübe aktarımları da gerçekleşti. Kaos GL’nin yerellere yönelik çalışmaları ve karşılıklı dayanışma olanakları sunuldu.

Ayrıca toplantıda yer alan LGBT bireyler tek tek yereli değerlendirdi. Alanda yaşadıkları sorunlar hakkında birlikte yapmayı arzuladıklarını dillendirdiler. Ayrıca açılma önündeki engellerin nasıl aşılacağı da konuşuldu.

Balıkesir “Küresel Ayrımcılıklara Karşı Yerel İttifak” başlığıyla bu yıl 20’nin üzerinde şehirde gerçekleşecek olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmaların 7. Durağı oldu. Kaos GL önümüzdeki aylarda Balıkesir’de başta Muhabir Ağı Eğitimi olmak üzere bir dizi daha etkinlik yapmayı kararlaştırdı.

8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!

Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.

Homofobi Karşıtı Program kapsamında, Kocaeli, Eskişehir, Samsun, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Sakarya ve Balıkesir’de etkinlikler düzenlendi.  Kars, Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana, Yalova, Batman’da  homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.

Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla yerele ve üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.

Bu Etkinlik Kaos GL’in Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Programı Kapsamında Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmaların mart ayı etkinlik takvimine bu linkten ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: yaşam
İstihdam