01/02/2019 | Yazar: Damla Umut Uzun

“Youth Initiative for Human Rights/ İnsan Hakları Genç Girişimi”nin genç aktivistleri güçlendirmek için başlattığı küresel video kampanyasına katılmak ister misin?

Balkanlardaki genç insan hakları aktivistlerinden kampanya çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Youth Initiative for Human Rights/ İnsan Hakları Genç Girişimi”nin genç aktivistleri güçlendirmek için başlattığı küresel video kampanyasına katılmak ister misin?

Balkanlar bölgesinde 2003 yılında kurulan “Youth Initiative for Human Rights/ İnsan Hakları Genç Girişimi” (YIHR) genç aktivistleri güçlendirmek için küresel bir video kampanyası başlattı.

Kosova, Hırvatistan ve Karadağ’ın içinde bulunduğu ‘çatışma sonrası ülkeler’de hukukun üstünlüğü, geçmişle yüzleşme, yeni ilişkiler kurmayı hedefleyen gençlerin oluşturduğu bölgesel bir insan hakları örgütü olan YIHR, her alandan genç insan hakları aktivistlerini güçlendirmek ve farklı türden baskılara karşı nasıl mücadele edilebildiğini gençlerin ağzından aktarabilmek için Ocak sonunda küresel bir video kampanyası başlattı.

“Baskılara dayanmak” temasıyla duyurulan kampanyada bu baskıcı ortamın nasıl kurulduğu ve ona karşı nasıl mücadele edileceğinin cevapları genç insan hakları savunucularına soruluyor.

Kampanyaya nasıl katılabilirim?

Kampanyaya katılmak çok kolay.

Karşı karşıya kaldığınız tehditler, insan hakları ihlalleri, antidemokratik uygulamalar ve baskılara karşı mücadelenizde aktarmak istediğiniz deneyimler, bu durumun sebepleri ve bu baskıların karşısında nasıl durulabileceğine dair yaratıcı yanıtlarınızı kısa bir video çekerek anlatın. Bu videoların uzunluğu en fazla 5-10 dakika olmalı.

Videonuz 2GB’tan az ise wetransfer yoluyla, daha büyük boyutlu ise wesendit yoluyla nevena.todorovic@yihr.org adresine en geç 17 Şubat tarihine kadar yollamanız gerekiyor.

Türkçe kaydedilecek videolarınızı ise damla@kaosgl.org adresine 15 Şubat Cuma tarihine kadar gönderebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam