05/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Ankara’dan kadın, LGBTİ+, çocuk ve hayvan hakları alanında çalışan örgütler; içinde eşitlik olan masallar için bir araya geldi.

Bana bir masal anlat içinde eşitlik olsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aktivist Esra Erkmen, “Bana Bir Masal Anlat, İçinde Eşitlik Olsun” diyerek yola çıktı. Masalları feminist ve queer bakış açısıyla yeniden değerlendirmeyi hedefleyen çalışma kapsamında 14-15 Aralık’ta atölye yapılacak.

Avrupa Birliği Sivil düşün Programı’nın desteklediği bu çalışmayı ve atölyeyi planlamak için hak savunucuları bir araya geldi. 2 Aralık’ta Ankara Fade Stage and Coffee’de buluşan Kaos GL, Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi, Hacettepe Üniversitesi Queer Araştırmaları Topluluğu, Queer Anka, Hayalperest Derneği ve Kadın Dayanışma Vakfı temsilcileri masalları tartıştı.

Toplantıda, atölye içeriği tartışıldı. Sivil toplum temsilcileri atölyeye dair öneri ve eleştirilerini iletti.

Toplantının birinci oturumunda feminist hareket, ikinci oturumunda erkeklik çalışmaları, LGBTİ+ hareketin tarihi ve kavramları, son oturumda ise atölyede işlenecek masalların hangi konu ile ilişkilendirileceği tartışmaya açıldı.

Çalışma hakkında

“Bana Bir Masal Anlat İçinde Eşitlik Olsun” atölye çalışması kapsamında Ankara'daki üniversitelerde okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi alanında öğrenim gören öğrencilere insan hakları kapsamında feminizm ve queer çalışmalarına yönelik bir eğitim çalışması planlanıyor. Toplumsal cinsiyet kavramları ile masallardaki cinsiyetçi öğelerin neler olduğuna ilişkin atölye çalışması yapılarak eşitlikçi bir eğitim hayatının temellerini oluşturma fikri anlatılacak.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam