18/10/2012 | Yazar: KAOS GL

Almanya’da düzenlen kitap fuarına davet edilen haber spikeri Banu Güven, "LGBT’den bir temsilci bile televizyonda yok" dedi.

Banu Güven: "LGBT’den bir temsilci bile televizyonda yok" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Almanya’da düzenlen kitap fuarına davet edilen haber spikeri Banu Güven, "LGBT’den bir temsilci bile televizyonda yok" dedi.

Essen’de düzenlenen Ruhr Kitap Fuarı kapsamında dün akşam gerçekleştirilen ’Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü’ başlıklı panele davet edilen Banu Güven, bir yandan Türkiye medyasını, diğer yandan da AKP iktidarını eleştirdi.
 
Moderasyonunu Gazeteci Atilla Azrak’ın yaptığı ve Almanca çevirisini ünlü çevirmen Recai Hallaç’ın yaptığı panelde konuşan Banu Güven’e ilgi büyüktü. Panele, Avrupa Birliği tarafından kısa bir süre önce açıklanan ilerleme raporu okunarak başlandı.

Yukarıdan medyaya gelen baskılar var diyen Güven, "işten ayrılma durumunda kaldığımda, başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak, bu oto sansürden söz ettim" dedi. Kendisine yöneltilen bir soruyu "Kısaca cevabım Türkiye’de ifade özgürlüğü yoktur." şeklinde yanıtlayan Güven, İstanbul Çamlıca’da yapılacak cami ve Taksim Meydanı’na yapılacak yeni düzenlemeleri örnek vererek Başbakan Erdoğan’ı, "Bir başbakan cami ya da başka bir anıtın nereye yapılacağını ve kimin yapacağına karar veriyor. Bu yıllarca emek vermiş mimarlar içinde delirtici bir şey. Bunun adı da otoriterliktir. Demokrasiden çok sık söz eden ama otoriter olan bir iktidar var. Böyle bir Türkiye, Arap ülkelerine model olarak gösterilecekmiş. Ben buradan o Arap ülkelerine, iyi düşünün diye sesleniyorum" sözleriyle eleştirdi.

LGBT’den bir temsilci bile televizyonda yok
Özgürlük kısıtlamalarına değinerek sık sık ’Kürt meselesi’ ifadesine yer veren ve Özgür Gündem Gazetesi’ni hatırlatan Banu Güven, "Türkiye’de ağırlıklı olarak sorun Kürt meselesidir. Ama yalnız o değil, örneğin Türkiye’de LGBT’lerden bir temsilciyi televizyonlarda göremiyorum" dedi.

"Sudan çıkmış balık gibiyiz" diyen Banu Güven gelecekle ilgili olarak da,"yazılarımı ve çektiğimiz haber videolarını şimdilik internette değerlendiriyorum ve oldukçada destek görüyorum.Ama yeni birşeyler olacak gibi.Bir oluşum var, yeni bir televizyon gibi birşey, çok yakında göreceksiniz" diye konuştu.
 

Etiketler: medya
İstihdam