02/02/2016 | Yazar: Semra Canbulat

Çanakkale’de barış talebiyle bir araya gelen Beyaz İnisiyatif Truva Atı’nın boynuna beyaz fular bağladı.

Barış için Truva Atı’na beyaz bağladılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale’de barış talebiyle bir araya gelen Beyaz İnisiyatif Truva Atı’nın boynuna beyaz fular bağladı.

                                                                Foto: Semra Canbulat

Çanakkale’de silahların susması, ölümlerin son bulması, diyalog kanallarının açılarak sorunların demokratik bir ortamda konuşulması talebiyle bir araya gelen yurttaşlar “Beyaz İnisiyatif” adında bir hareketi başlattı.

“Silahlar sussun, ölümler son bulsun, ateşkes hemen şimdi!” çağrısıyla toplumun tüm kesimlerine seslendiklerini ifade eden yurttaşlar bütün siyasi partilere çağrı yaparak, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunarak bir kampanya başlattılar.

Beyaz İnisiyatif 1 Şubat Pazartesi günü Çanakkale Kordon’da Truva Atı’nın önünde yaptığı basın açıklamasıyla “Silahlar sussun, ölümler son bulsun, ateşkes hemen şimdi!” dedi. İnisiyatif, barış için Truva Atı’na beyaz bağladı.

“Beyaz giy, beyaz bağla, beyaza bürün”

“Beyaz Giy, Beyaz Bağla, Beyaz As, Beyaza Bürün” diyerek ateşkese, barışa, kirlenmemiş bir akla, vicdana ve insanlığa vurgu yaptıklarını belirten Beyaz İnisiyatif bu ülkede yaşayanlara bir kalpleri olduğunu hatırlatarak, kinin ve düşmanlığın ise kalpleri karattığını, yaşanan acılara, verilen kayıplara duyarsız hale geldiğimizi ifade etti.

İnisiyatif; “genç, yaşlı, çocuk, kadın erkek, üniformalı, üniformasız bütün ölümlerin memleketin her bir yanına sönmeyen bir ateş bırakarak geleceğimizi yok ettiğini, ‘ama’sız, ‘fakat’sız insan olduğumuzu hatırlamamız” gerektiğinin de altını çizdi.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam