27/10/2010 | Yazar: KAOS GL

KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın, başı açık kadınların başı örtülü kadınların haklarını savunmadığını söyleyen Erdoğan'a, "Biz kadınlar, haklarımız için h

KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın, başı açık kadınların başı örtülü kadınların haklarını savunmadığını söyleyen Erdoğan'a, "Biz kadınlar, haklarımız için hep birlikte çalışıyoruz. Bu ayrımı yaratan erkek dili ve bakış açısı. Türban sorununu çözmeyen de biz değiliz Meclis'teki erkekler" sözleriyle tepki gösterdi.
Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) Başkanı Çiğdem Aydın, başı açık kadınların başörtülü kadınların haklarını savunmadığını öne süren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başörtülü ve başörtüsüz kadınlar arasında ayrımcılık yaratan, erkek dili ve bakış açısı. Bu dil, her iki kesimden kadınlara yönelik şiddete dönüşüyor" diye tepki gösterdi.
 
"Türkiye'de türban sorununu çıkartan da krize dönüştüren de kadın örgütleri değil, kadın bedeni ve giyimi üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren erkek siyasetçiler. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) de mecliste çoğunlukta olmasına rağmen çözüm yönünde atım atmak yerine sorunu kadınlara havale ediyor."
 
Başbakanın sözleri gerçeği yansıtmıyor
Aydın, Başbakan Erdoğan'ın "Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin kadın haklarını ileriye taşımak, kadınların toplumsal hayata katılımını güçlendirmek için kararlı adımlar attığı" yönündeki açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi:
"Türkiyeli kadınların toplumsal hayata, siyasete ve çalışma yaşamına katılımı, can güvenliği ve kadına yönelik şiddet konusunda istenen düzeyde olmadığını yalnızca biz söylemiyoruz. Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı 'Küresel Cinsiyet Eşitsizliği' raporunda Türkiye, kadın erkek eşitliği konusunda 134 ülke içinde 126. sırada."
 
"AKP çözüm yerine ayrımcılık üretiyor"
"Mecliste erkekler çoğunlukta olduğu için başörtüsü meselesini de onlar tartışıyor. Oysa erkeklerin üslubu ve bakış açısı ile bizim bakış açımız ve üslubumuz arasında ise dağlar kadar mesafe var" diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nasıl giyinecekleri, yalnızca kadınları ilgilendirir. Aynı görüşten erkekler rahatça eğitim görebilirken türbanlı kadınların üniversiteye girişinin yasaklanmasına başından beri karşıyız ve bunu tüm platformlarda dile getirdik.
Ancak önemli olan bizim bu konuya bakış açımızdan ziyade, bu meselenin her görüşten kadına yönelik şiddet unsuruna dönüşmesi.
Dünya kuruldu kurulalı kadınlar hayatta kalabilmek için bir dayanışma ağı içinde yaşarlar. Bizim aramızda bu tür ayrımlar yok, kadınların hakları, özgürlükleri ve yaşamın iyileştirilmesi için hep birlikte çalışıyoruz. Bu ayrımı yaratan erkek dili ve bakış açısı."
 
Erdoğan: AKP Kadın Kolları, Türk kadınının en etkili temsilcisi
Erdoğan, Küresel Eylem Planı İçin Parlamenterler Forumu'nun düzenlediği "Kadının Güçlendirilmesi - Beşeri Gücün Artırılması" panelinde, "Başı örtülü bayan, başı açık bayan için 'Ben senin haklarını savunacağım' diyor. Başını örtmeyen ise başını örten için 'Ben de senin için bu mücadeleyi vereceğim' demiyor. İşte sorun burada..." demişti.

Başbakan Erdoğan ayrıca, AKP hükümetinin kadın haklarını daha ileriye taşımak, kadınların toplumsal katılımını güçlendirmek için kararlı adımlar atmayı sürdürdüğünü belirtmiş; AKP Kadın Kolları Başkanlığının, Türk kadının en etkili temsilcisi olduğunu söylemişti.

Etiketler: kadın
nefret