14/08/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

İlk sezonunda başrolünü Ruby Rose’un canlandırdığı Batwoman dizisinin yeni sezon başrolü Javicia Leslie.

Batwoman’ı yeni sezonda Javicia Leslie oynayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

DC’nin geliştirdiği The CW kanalında yayınlanan Batwoman’ın ilk sezonunda başrolü Ruby Rose canlandırmıştı. Kate Kane’i canlandıran Rose, Mayıs ayında yapımdan ayrıldığını duyurmuştu.

THE CW, Batwoman’ın ikinci sezonunda başrolü Javicia Leslie’in oynayacağını duyurdu. Ancak Leslie, Kate Kane yerine DC evreninde daha önce duyulmamış Ryan Wilder isimli yeni bir karakteri oynayacak. Yeni karakterin rol tanıtımına göre, Wilder da Kane gibi açık kimlikli lezbiyen bir karakter olarak yaratıldı.

Leslie: “Siyah ve biseksüel bir oyuncu olarak…”

Javicia Leslie, yeni rolü için yaptığı açıklamada biseksüel ve siyah bir oyuncu olarak onur duyduğunu belirtti: “Batwoman’ın ikonik rolünü televizyonda oynayan ilk siyah oyuncu olmaktan ve biseksüel bir kadın olarak LGBTQ+ toplumu için çığır açan bu yapıma katılmaktan onur duyuyorum.”

Rose: “2. sezonu izlemek için sabırsızlanıyorum!”

Ruby Rose da pelerini devralan Leslie’yi şöyle tebrik etti: “Batwoman’ın harika bir siyah kadın tarafından canlandırılacağına çok sevindim. Yarasa pelerinini devraldığı için Javicia Leslie’yi tebrik ediyorum, harika bir oyuncu kadrosuna giriyor. 2. sezonu izlemek için sabırsızlanıyorum!” 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam