12/11/2012 | Yazar: Ali Erol

Tecridin kaldırılması, anadilde savunma ve anadilde eğitim için Kürt siyasi tutsakların 12 Eylül’de başlattıkları açlık grevinde bugün 62. güne girildi.

BDP Komisyonlardan Çekildi; 7 Milletvekili Açlık Grevinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tecridin kaldırılması, anadilde savunma ve anadilde eğitim için Kürt siyasi tutsakların 12 Eylül’de başlattıkları açlık grevinde bugün 62. güne girildi.
 
İki ayı geride bırakan açlık grevlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “idam” söylemi ile karşılık vermesi üzerine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Meclis Komisyonlarından çekildi.
 
TBMM’den 7 Milletvekili açlık grevinde
 
Emine Ayna ve Özdal Üçer’in ardından BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP’li milletvekilleri Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Adil Kurt olmak üzere TBMM’den 7 milletvekili 62. gününe giren açlık grevleri eylemine katıldılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de milletvekilleriyle birlikte açlık grevinde.
 
Hafta sonu Ankara’da yapılan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Kurulu’nda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Komisyon çalışmalarından çekilmeleriyle ilgili şöyle konuştu: “Açlık grevleri bitene kadar meclis komisyonlarındaki çalışmalarımızı askıya aldık. TBMM’de sadece genel kurula katılacağız, onda da tek gündemimiz açlık grevleri ve talepleri olacak."
 
Yıldırım Türker: “Başbakan korkuyor. İyi. Çünkü Hayat kazanacak.”

Başbakan Erdoğan’ın açlık grevlerine yaklaşımıyla ilgili Gazeteci-Yazar Yıldırım Türker, Özgür-Gündem gazetesine şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Başbakan aynı inanç ve inatla insanlık orucunu sürdürüyor. Her gün biraz daha ölüme yaklaşan yüzlerce insan karşısında koskoca bir toplumu başını öte yana çevirmeye davet ediyor. Panik halinde onlara idamın yararlarını hatırlatıyor. Ölümde hayır vardır, diyor. Otoritenin açıkça vahşi diyebileceğimiz inadı maalesef ardına kamuoyunun desteğini almış olmasından geliyor. Bu noktada kamuoyu dediğimiz, sessizliğin, görmezden gelmenin adı. Bir memlekette içerdekilerle dışardakiler arasında böylesine derin  bir kopukluk varsa, şu ya da bu nedenle tutuklananlar dışarda kalanların hayat kütüğünden siliniveriyorsa, dışarısı diye bir şey kalmamış demektir. Ama Başbakan’ın her demecinin altında derin bir korku görmüyor musunuz? Ya insanlar insan olduklarını hatırlarsa? Başbakanın sertleşmesi, sertleştikçe yaşayanların lokmalarını sayar hale gelmesi hayata inananlar açısından yine de bir çatlaktan sızan ışık gibi. Başbakan korkuyor. İyi. Çünkü Hayat kazanacak.”
 
Fotoğraflar: Can Memis 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam