22/12/2009 | Yazar: Barış Sulu

Eski DTP'li vekillerin geçme kararı al

BDP’den Eşcinsellere ve Başörtüsüne Özgürlük Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eski DTP'li vekillerin geçme kararı aldığı yeni parti Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP), programında cinsel yönelim, vicdani red, kıyafet yasağı ile ilgili maddeler bulunmakta. 
 
İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın katılımıyla Meclis'te grup kurması beklenen BDP, şubat ayında olağanüstü kongreye gidecek. Bu süre içinde de partinin programı yeniden yazılacak. BDP'nin mevcut parti programındaki bazı maddeler şöyle:
 
·         Cinsel yönelimlerinden dolayı dışlanmalara ilişkin yasalarda var olan baskıcı ve ayırımcı hükümler kaldırılacak, buna dönük uygulamaların önüne geçilecek.
·         Partimiz vicdani red hakkını tanıyacak ve yasal düzenlemeye kavuşturulması için düzenlemeler yapacaktır.
·         Kılık kıyafet yasakları kaldırılacak. Eğitim sistemi cins ayırımı, milliyetçi, şoven öğelerden arındırılacak. Eğitim ve sağlık alanında cinsler arası fırsat eşitliğini engelleyen uygulamalara son verilecek.
·         Kadını zayıf ve küçük gören geleneksel değer yargıları ile mücadele edilecek. Kadınlara karşı uygulanan her türlü şiddet, baskı ve ayırımcılığın ortadan kaldırılmasına ilişkin yasal düzenlemeler yapılacak.
 
BDP’nin programı için: http://bdp.org.tr/dosya/program.pdf


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam