21/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

BDP’nin dün Genel Kurul’da görüşülmesini istediği ‘son yıllarda artan ırkçılık, milliyetçilik ve nefret suçları’na ilişkin araştırma önergesi Meclis’te geri çevrildi.

BDP’nin Nefret Suçları Araştırma Önergesi Meclis’te Reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
BDP’nin dün Genel Kurul’da görüşülmesini istediği “son yıllarda artan ırkçılık, milliyetçilik ve nefret suçları”na ilişkin araştırma önergesi Meclis’te geri çevrildi. Önerge, Halkların Demokratik Kongresi üyesi milletvekillerine yönelik Sinop’ta gerçekleşen saldırılar sonrasında gündeme geldi.
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Sinop’taki saldırılara ilişkin şunları söyledi: “İçişleri Bakanı’nın, bu tertibin bir parçası görünmek istemiyorsa, vali ve emniyet müdürünü görevden alma mecburiyeti vardır. Burada sadece şiddet ve saldırganlık olmadı, nefret söylemi de en doruk noktada yaşandı.”
 
CHP Destek Veriyor, AKP İsteksiz
Önergeye destek veren CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, nefret suçlarını “Türkiye’nin kanayan yarası” olarak nitelendirdi. Konuşmasında Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu’na değinen Erdemir, platformun nefret suçlarıyla ilgili çalışmalarının Meclis tarafından görmezden gelinmemesini istedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Anayasa’nın 10. Maddesinde herkesin yasa önünde eşit olduğunu belirterek önergeyi sunan BDP’nin özeleştiri yapmasını istedi.
 
Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu nefret suçları önergesi reddedildi. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam