14/03/2009 | Yazar: Aydın Öztek

Bearphorus, house, elektronik ve tekno müzik dinleyebileceğiniz, bir yandan da göz banyosu yapabileceğiniz bir bar.

Bearphorus'ta uluslararası ayı haftası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bearphorus, house, elektronik ve tekno müzik dinleyebileceğiniz, bir yandan da göz banyosu yapabileceğiniz bir bar. Tabii ki bu göz zevkini yaşamak için, ‘ayı’ dediğimiz geylerden hoşlanıyor olmanız gerek. Feminenmiş, maskülenmiş, göbekliymiş, kıllıymış… Bütün önyargılarınızı kapıda bırakıp, içeriye öyle girmeniz gerekiyor. Yoksa zaten eğlenemez, kendinizi rahat hissedemezsiniz. ‘Olduğun gibi yaşa ya da yaşadığın gibi ol’, Bearphorus’u ve buraya gelenlerin yaşam tarzlarını özetleyen bir cümle. Herkesin gelebileceği, rahatlıkla içeriye girebileceği mekân, tam anlamıyla bir ayı barı olmakla birlikte, kimseye ayrımcılık yapmadan, herkese kucak açan bir bar. 

Her Çarşamba, ilk içkiden sonraki içkilerin hepsi %20 indirimli. Parti yapılan gecelerde ise, üç içkiye bir tane bedava. Böyle bir promosyon nerede var ki? Gey barlar arasında en ucuzu. İşte bir yönüyle daha Bearphorus, benzerlerinden ayrılıyor. Şişe biranın 6 lira olduğu mekânda, yerli votka 10, yabancı votka 12 lira. Parti olsun ya da olmasın, kesinlikle giriş ücreti alınmayan Bearphorus’ta, vestiyer için de herhangi bir ödeme yapmıyorsunuz. Profesyonel bir vestiyer hizmeti beklemeyin. Barmene teslim ettiğiniz eşyalarınızı, gecenin sonunda yine barmenden alıyorsunuz. Numara sistemi yok, karışma ihtimali var. Bearphorus’un en büyük dezavantajı da bu vestiyer sistemi zaten. Yine de içkilerde yapılan indirim, çarşambaları güzel geçirmek için yeterli bir sebep.
 
Bearphorus, ortalama 150 kişilik bir bar. Hiç o kadar kalabalık görmedim, ama aslında bundan memnun olmadığımı da söyleyemem. Müzikler arkadaşlarınızla konuşabileceğiniz ve konuşunca duyabileceğiniz kadar alçak, dans edebileceğiniz kadar da yüksek.
 
Istanbear International Bear Weekend
 
Istanbul Bear Club’ın 20, 21 ve 22 Mart tarihlerinde düzenleyeceği Istanbear’in ana mekânı da Bearphorus. Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Istanbear International Bear Weekend’in özel konukları da var. Fransa’dan gelecek olan ayı ikonu Kaptain Bear’ın yanı sıra, İspanya’dan Gruppo Hot Madrid, İtalya’dan ayı modeli Ates Bear ve Mr. Bear of Spain 2008 de bu özel hafta sonunda İstanbul’da olacak.
 
Istanbear International Bear Weekend kapsamında bir çekiliş yapılacak ve bu çekiliş sonucunda, 2 kişiye Madrid’teki gey pride için gidiş-dönüş İspanya bileti, 5 gün konaklama ve ücretsiz içecekleri kapsayan 2 paket verilecek. Şanslıysanız bu paketlerden biri size çıkabilir. Bu paketleri kazanamayanları teselli ikramiyesi denebilecek hediyeler bekliyor. T-shirt’ler, şapkalar, anahtarlıklar ve cd’ler kazanma şansınız olacak. Partiler sırasında biletinizi saklamanız, çekilişe katılabilmeniz için yeterli.
 
Partilerin ve de dolayısıyla eğlencenin en üst seviyeye çıkacağı bu özel hafta sonunda, Mr. Istanbear da seçilecek. Jüri karşısına çıkacak olan yakışıklı bear’lar, göz banyosu yapmanıza vesile olacak. Partilere tahmini olarak 500 kişinin katılmasını bekliyorlarmış, erken gitmekte fayda var. Yoksa bear’ları izleme fırsatını kaçırırsınız.
 
Istanbear International Bear Weekend süresince, Bearphorus’ta üç, Disco Studio Live’da ise iki ayrı parti düzenlenecek. Hamam keyfine hayır diyemeyenler, 21 Mart 15.00’daki hamam partisini kaçırmamalı. Çeşme Hamamı’nda yapılacak parti, hem eğlenmek, hem de dinlenmek için bire bir. Yeni arkadaşlıkların kurulacağı, sohbetlerin ve dolayısıyla da saatlerin hızla akıp gideceği hamam partisi 18.30’da bitecek. 20.00’da başlayacak olan Bearphorus’taki ayı partisinin ardından, saatler 01.00’ı gösterdiğinde ise Disko Studio Live’da yeni bir parti bekliyor ayıları ve ayıseverleri.
 
20-22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Istanbear International Bear Weekend, kaçırılmayacak bir hafta sonu organizasyonu. Oldu ki kaçırdınız, o zaman tüm haftaya yayılmış versiyonunu beklemeniz gerekecek. Takvimler ağustos’u gösterdiğinde tekrar yapılacak olan bu partiler, yaz sıcağı ve ıslak vücutlarla birleştiğinde çok daha çekici olabilir.
 
Bearphorus Bar
(0212) 250 63 39
Abdülhak Hamit Caddesi 8/1, Talimhane, Beyoğlu
Pazartesi hariç her gün 20.00-03.00 arasında açık.
http://www.bearphorus.com
http://www.istanbear.com


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam