19/10/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+, beden olumlamayı konuşmak için çağırıyor.

Beden Olumlama Hareketi İzmir’de konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+, beden olumlamayı konuşmak için çağırıyor.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, bu haftasonu Beden Olumlama Hareketi’ni konuşacak. 21 Ekim Cumartesi günü 18:00’de başlayacak etkinliğin yürütücülüğünü beden olumlama aktivisti Aybala Arslantürk yapacak. Genç LGBTİ+, dernek ofisinde gerçekleşecek etkinliğe; kavramın hayatlarımız üzerindeki ertkisini tartışmak üzere davet ediyor.

Genç LGBTİ+ Dernek ofisi adresi: Alsancak Mahallesi, 1472. Sk. No:20, Daire: 5, Konak/İzmir

Beden Olumlama Hareketi nedir?

Atölye yürütücüsü Aybala Arslantürk, beden olumlamayı şöyle tanımlıyor:

“Body Positive Movement, dilimize ‘Beden Olumlama Hareketi’ olarak girdi. Basitçe tanımlarsak; bireylerin bedenlerini ‘her haliyle’ onaylamasını, tek bir ideal beden tipi olmadığını temel alan feminist bir harekettir. Beden olumlama hareketi tüm vücut şekilleri ve boyutlarını kapsayıcıdır. Aklınıza gelebilecek her ‘öteki’ vücut, tam da bu hareketin dokunmak istediğidir.”

“Beden olumlama aklınıza sakın sadece büyük beden mankenleri getirmesin, çünkü mesele o kadar basit değil. ‘Sağlıklı vücut’ tanımı yapılırken ince bedenler, ‘güzellik’ tanımı yapılırken kiraz dudaklardan öteye gidemeyen zihniyetin karşısında; engelli, kıllı, trans, zayıf, lekeli, şişman -ve daha çok tanım- bireyler  ‘her bir zerremizle varız, buradayız’ diyor.”

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam