07/03/2019 | Yazar: Kaos GL

“Daha iyi bir gelecek hayali kurma olasılıklarını kadın hak savunucularından ve LGBTİ hak savunucularından öğrendim”

Begüm Başdaş: Daha iyi bir gelecek hayalini LGBTİ hak savunucularından öğrendim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenlerden Begüm Başdaş mahkemedeki beyanında, “Daha iyi bir gelecek hayali kurma olasılıklarını kadın hak savunucularından ve LGBTİ hak savunucularından öğrendim” dedi.

Fotoğraf: Bianet

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan Barış İçin Akademisyenler hakkında açılan davalar devam ediyor.

Bilgi Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Biriminden Öğr. Gör. Dr. Begüm Başdaş Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada beyanını mahkemeye sundu.

Başdaş, dün (6 Mart) mahkemede, verdikleri imzanın ifade özgürlüğü olduğunu söyledi ve “Yaşam hakkını savunmak ve barış talep etmek her türlü şiddete karşı duran bir eylemdir ve suç teşkil etmez” dedi.

Bianet’in haberine göre Başdaş, eşit haklar için mücadele ile kadın hakları ve LGBTİ hakları alanında çalışan insanlarla tanıştığını söyledi:

“Benim ayrımcılığa karşı eşit haklar için mücadele alanları ile tanışmam, yani bir hak savunucusu olarak kendimi tanımlamam, Türkiye’de kadın hakları ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) hakları alanında çalışan insanlarla birlikte oldu.

“Daha farklı ve daha iyi bir gelecek hayali kurma olasılıklarını kadın hak savunucularından ve LGBTİ hak savunucularından öğrendim. Herkesin huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında kendimi ifade ediyor olmak bu nedenle benim için ayrıca önemli.

“Bu coğrafyada doğmuş ve büyümüş bir kadın olarak toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı bir arada durduğum insanlarla birlikte güçlü olmayı ve tanık olduğum haksızlıklara karşı sessiz kalmamayı öğrendim.”

Başdaş, hakkında iddia edilen suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti. Mahkeme, sanık ve müdafiine esasa karşı savunmalarını sunmaları için süre vererek duruşmayı 21 Mayıs'a bıraktı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam