26/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Kuir Kıbrıs Derneği’nden Faika Deniz Paşa, “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü imzalayan iki belediye başkanından beklentilerini anlatıyor.

“Beklentimiz belediyelerin LGBTİ+’ların da belediyeleri olması” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği’nden Faika Deniz Paşa, “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü imzalayan iki belediye başkanından beklentilerini anlatıyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 24 Haziran’da gerçekleşen yerel seçimlerde “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü” metnini imzalayan iki aday kazandı. Bu gelişmeyi Kuir Kıbrıs Derneği’nden Faika Deniz Paşa KaosGL.org’a değerlendirdi.

Paşa, protokole imza atan ve seçimi kazanan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya’dan beklentisini bu belediyelerin örnek teşkil edecek çalışmalar yapabilmesi, olarak özetliyor.

Kuir Kıbrıs Derneği’nin en kısa zamanda kazanan belediye başkanlarını ziyaret edeceğini söyleyen Paşa, “Protokolün hayata geçmesi için birlikte bir yol haritası çizebilmek adına başkanları ziyaret edeceğiz. Beklentimiz tabii ki protokolün hayata geçebilmesi ve daha katılımcı, eşitlikçi ve toplumsal cinsiyet özgürlükçü belediyeciliğin hayat bulması, belediyelerin LGBTİ+’ların da belediyeleri olması ve bu iki belediyenin diğerlerine örnek teşkil etmesi” dedi.

İlgili haberler:

Kıbrıs’ın kuzeyinde artık “LGBTİ+ dostu” iki belediye başkanı var!

“LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”ne bir imza daha

“Bu protokol, LGBTİ+’ların sınırları aşan dayanışmasının en somut örneklerinden biri”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam