06/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Belediye BaşkanıŞehrini savundu: Roma homofobik bir şehir değil!  

Belediye Başkanı şehrini savundu: Roma homofobik bir şehir değil!  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Belediye BaşkanıŞehrini savundu: Roma homofobik bir şehir değil!  

Cuma gecesi, öpüşen iki geyin bıçaklanması sonrası, yakın çevresinde «Svastichella» (küçük gamalı haç)  lakabıyla tanınan bir faşist tutuklandı. Olay gününden beri Roma Belediye Başkanı Giovanni Alemanno şehrin gey topluluğunu rahatlatmak için birçok girişim başlattı. Ancak Başkanın işi zor görünüyor, zira ilk olayın üzerinden bir hafta bile geçmeden, önceki gece bir gey gece kulübünde çıkan yangının sebebinin kundaklama olduğu sanılıyor.

Hoşgörüsüzlüğü reddediyorum...
Bu haince saldırıların ortaya çıkardığı tepkileri hafifletmek isteyen İtalyan başkentinin sağcı belediye başkanı, şehrin LGBT derneklerini ziyaret etmesi,  gey topluluğun önde gelenlerince ‘olumlu bir adım’ olarak nitelendi. Başkan,’cinsel olanlar da dâhil, her nevi hoşgörüsüzlüğü bir bütün halinde reddettiğini ve benzer olayların yaşanmaması için somut önlemler alacağını söyledi. Başkan, medyada son dönemde yer alan ‘Roma homofobik bir şehir mi oluyor’ sorusu ve ‘"sağcı bir yönetim, cinsel hoşgörüsüzlüğün yükselmesine sebep olabilir’ propagandasını geçersiz bir görüştür diyerek reddetti.
 
Alemanno, Roma’nın gey eğlence-kültür merkezi Gay Village’i ziyaret edeceği sözünün yanı sıra, tatmin edici güvenlik tedbirleri alacakları garantisini verdi. Önlemler arasında; belediyenin finanse edeceği ve LGBT dernekler tarafından yönetilecek bir cinsel yönelim suçlarını izleme merkezi kurulması, gey işyerleri çevresindeki polis kuvvetlerinin ve güvenlik kameralarının artırılması yer alıyor. Ayrıca Başkan, lezbiyen milletvekili Paola Concia tarafından sunulan ve bir senedir İtalyan Milli Meclisi Hukuk Komisyonu’nda bekletilen ‘homofobik suçlar yasası’nın biran önce kanunlaşması için politik destek sözü verdi.
 
10 Ekimde yürüyüş
İtalya’nın en önemli insan hakları savunucusu derneği olan ArciGay, 10 Ekimde Roma’da ‘LGBT yurttaşların hak ve onurlarını savunmak için’ bir yürüyüş düzenleyecek. Aynı dernek gecen 17 Mayısta, İtalyan Milli Meclisi Başkanı’na tırmanan homofobik saldırılarla ilgili ayrıntılı bir rapor sunmuştu.

Çeviren: Engin Pala

İlgili haber:
Roma'da eşcinsellere bıçaklı saldırı
http://kaosgl.org/node/3349


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam