22/01/2009 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, transeksüel Minja Kochis, evinde bıçaklanarak öldürüldü. Minja, Pazar günü kirayı almak üzere gelen ev sahibinin bir arkadaşı tarafından bulundu. Predrag M.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, transeksüel Minja Kochis, evinde bıçaklanarak öldürüldü. Minja, Pazar günü kirayı almak üzere gelen ev sahibinin bir arkadaşı tarafından bulundu. Predrag M. Azdejkovic’un bildirdiği haberi İsmail Alacaoğlu çevirdi.

Kısa bir süre önce cinsiyet geçiş operasyonu geçiren 39 yaşındaki Minja Kochis Belgrad’da evinde öldürüldü.

Minja, Pazar günü kirayı almak üzere gelen ev sahibinin bir arkadaşı tarafından bulundu. Kapı kilitli değildi ama herhangi bir zorlamaya dair bir iz de yoktu. Kapıyı açtı ve eve girdi. Yatak odasında yatağın yanında yüzüstü yatan cesedi buldu. Yerde kan izleri vardı. Hemen polisi aradı.

Birkaç saat sonra polis soruşturması sona erdi ve Minja’nın göğsünden iki kez bıçaklandığı anlaşıldı. Temizlenmiş bıçak da küvetin içerisinde bulundu. Polisin fikrine göre zanlı cinayetin izlerini silmek üzere onu temizlemiş. Ön kapıda herhangi bir zorlama ve darp izi olmadığından katilin kurbanın bir tanıdığı sanılıyor. Bunun yanında hırsızlığa dair de bir kanıt yok.

Minja’nın cinsiyet geçiş operasyonu geçirmesi cinayetin olası sebebi olabilir.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam