04/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) olan ebeveynlerin tanışma ve örgütlenme hikayelerinin anlatıldığı ‘Benim Çocuğum’ belgeselinin gösterim idün Bursa’da yapıldı.

Benim Çocuğum Bursa’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) olan ebeveynlerin tanışma ve örgütlenme hikâyelerinin anlatıldığı “Benim Çocuğum” belgeselinin gösterimleri çeşitli şehirlerde etkinliklerle devam ediyor.
 
Bursa Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3 Ocak günü Nilüfer Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen gösterime belgeselin yönetmeni Can Candan ve LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu) üyesi ebeveynlerin yanısıra 2010 yılında nefret cinayetine kurban giden İrem Okan’ın annesi Melek Okan, Uludağ Üniversitesi LGBT Topluluğu Özgür Renkler üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de katıldı.
 
“Umarım 2014’te Nefret Suçları Yasamız olacak”
Yüzlerce kişinin salona sığmakta zorlandığı film gösteriminin ardından belgesel katılımcılarıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.
 
Söyleşi öncesinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Bu akşam bu salonu doldurduğunuz için Bursa’yla gurur duyuyorum. Son yıllarda LGBT mücadelesi hız kazanan bir mücadele. Benim Çocuğum filmini mecliste milletvekilleri ile buluşturmaya çalıştık. Ancak bugünün Türkiye’sinde bu mümkün değildi” dedi.
 
LGBT mücadelesinin önünde uzun bir yol olduğunu hatırlatan Erdemir sözlerine şöyle devam etti: “Bu yolun en önemli kilometre taşı Nefret Suçları Yasası için verilen mücadeledir. Taslağı Meclis’e sunduk ancak 5 Aralık 2012’den beri görüşülmesi için bekliyoruz. Ancak bu salonu dolduran sizlerin desteğiyle umuyorum ki 2014 kapsamlı bir Nefret Suçları Yasası’na sahip olduğumuz bir yıl olacak.”
 
“Benim de kardeşim trans, yanındayım”
Söyleşide konuşan LİSTAG üyesi Günseli Dum, “Biz bu filmi tüm toplum için yaptık, sadece aileler ya da LGBT’ler izlesin diye değil” derken; etkinlikte bir katılımcı kardeşinin trans olduğunu yeni öğrendiğini belirtti. Kardeşinin her zaman yanında olduğunu belirtti. Konuşurken gözyaşlarını tutamaması üzerine ise salondakiler alkışlarla destek oldu.
 
“Bursa’daki LGBT yürüyüşüne saldırıya en güzel cevap”
İnsan hakları savunucusu Abdülbaki Doğuş ise söz alarak 2006’da düzenlenmek istenen LGBT yürüyüşüne dönük saldırıyı hatırlattı ve ekledi: “Bugün bu salonu dolduran yüzlerce kişi ve bu güçlü alkışlar o gün yaşananlara en güçlü yanıttır.”
 
Söyleşi LİSTAG üyelerinin deneyimlerini aktarması ve salondan gelen sorular ile devam etti. 

Etiketler: insan hakları, aile
nefret