20/03/2019 | Yazar: Seçin Tuncel

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” kapsamında, Birlik ve Esat Çankaya Evi’nde “Benim Çocuğum” belgesel filmi gösterildi.

“Benim Çocuğum” Çankaya Evleri’nde izlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” kapsamında, Birlik ve Esat Çankaya Evi’nde “Benim Çocuğum” belgesel filmi gösterildi.

Çankaya Belediyesi’nin her sene düzenlediği “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” kapsamında, Birlik ve Esat Çankaya Evi’nde “Benim Çocuğum” belgesel filmi gösterildi. Film gösterimlerinin ardından Gökkuşağı Aile Grubu (GAG) ile birlikte söyleşi düzenledi.

7 Mart Perşembe günü Esat, 19 Mart Salı günü ise birlik Çankaya Evi’nde gerçekleşen gösterim ve söyleşiler katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

“Benim Çocuğum” hakkında

Yönetmenliğini Can Candan'ın üstlendiği, 82 dakikalık uzun metraj belgeselde muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimleri aktarılıyor. 

Eşitlik ve Farkındalık Ayı hakkında

‘Eşitlik ve Farkındalık Ayı’ Çankaya Belediyesi  Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı Eşitlik birimi tarafından organize ediliyor. Bu kapsamda, ayrımcılık,  şiddet, sağlık, sinema, toplumsal cinsiyet konuları üzerinde sivil toplum kuruluşlarını mahallelilerle buluşturuyor ve etkinlikler /eğitimler düzenliyor. 

İlgili haber:

“HPV aşısı ücretsiz olmalı ve ulusal aşı programına girmeli”

 


Etiketler: yaşam
İstihdam