17/06/2019 | Yazar: Anıl Üver

EuroPride kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne yaklaşık 450 bin kişi katıldı.

“Beraber ve gururlu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

EuroPride kapsamında Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne yaklaşık 450 bin kişi katıldı.

Bu yıl Avrupa Onur Yürüyüşü Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlendi. LGBTİ+ aktivistler EuroPride kapsamında düzenlenen Onur Yürüyüşü’nde “Beraber ve Gururlu” sloganıyla bir araya geldi.

Yürüyüşe 107 araç konvoyu eşlik etti. Konvoy yaklaşık iki kilometre uzunluğa ulaştı.

Saat 12:30'da belediye binasının önünde başlayan yürüyüş, 18:00'de yine belediye binasının önünde sonlandı. Yürüyüşe katılanların sayısı meraklılar ve turistler de dâhil olmak üzere yaklaşık 450 bin kişiyi buldu. Sıcak hava katılımcıların neşesini kaçırmadı.

“Böyle şey olmaz”

Bu yıl hükümet partisi ÖVP’ nin (Avusturya Halk Partisi) gençlik grubunun korteje katılım isteği kabul edilmedi. Yürüyüşün organizatör grubu HOSI (HOmoSexuelle Initiative), “Parlamentoda yılın 364 günü LGBTIQ haklarına yönelik yasalara sürekli ret oyu ver, sonra da gel 365.gün kutlamaya katıl. Böyle şey olmaz” diyerek partiye olan tepkisini dile getirdi.

Bellen, Avrupa Onur Yürüşü'nde konuşan ilk cumhurbaşkanı oldu

Yürüyüş sonrası katılımcılar belediye binasının alanını doldurdu ve program burada devam etti; açılış konuşmalarında Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve Vali Michael Ludwig saygı ve kabullenişin demokrasinin en önemli unsurlarından olduğunu, sevginin özgürce yaşanması gerektiğini vurguladılar. Bu arada, Alexander van der Bellen bir Avrupa Onur Yürüşü'nde konuşma yapan ilk cumhurbaşkanı olarak da tarihe geçti.

Konuşmaların ardından sahneye Londra'da bindikleri otobüste kız arkadaşı ve kendisine bir grup erkek tarafından homofobik şiddet uygulanan Melanie Geymonat davet edildi. Tribünlerdeki seyirciler Geymonat'ı ayağa kalkarak karşıladılar.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret