22/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Hafıza ve hatırlama çalışmalarının toplumsallaşması için çalışmalar yürüten beraberce Derneği “LGBTİ+ Hafıza Mekânları” atölyesi düzenliyor.

beraberce Derneği “LGBTİ+ hafıza mekânları”nı tartışacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hafıza ve hatırlama çalışmalarının toplumsallaşması için çalışmalar yürüten beraberce Derneği “LGBTİ+ Hafıza Mekânları” atölyesi düzenliyor.

Hafıza ve hatırlama çalışmalarının toplumsallaşması için çalışmalar yürüten beraberce Derneği, 24 Şubat 2019, Pazar günü “LGBTİ+ Hafıza Mekânları: Neden İhtiyacımız Var?” başlıklı bir deneyim paylaşım atölyesi gerçekleştirecek.

Derneği’nin yürüttüğü “beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları” projesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Uluslararası Hafıza ve Vicdan Mekânları Koalisyonu’nda gönüllü çalışmalar yürüten ve Lara Özlen’in deneyim aktarımı ile gerçekleşecek atölyenin moderatörlüğübü, beraberce Derneği’nden Berfin Azdal üstleniyor.

LGBTİ+ hafıza mekânları neyi hedefler?

LGBTİ+ hafıza mekânları üzerine düşündürmeyi amaçlayan atölye, LGBTİ+ dostu alanları ve mekânları sorgulayacak. Atölyede “LGBTİ+ komünite için önemli alanlar hafıza mekânı da olabilir mi”, “Hafıza mekânları nasıl oluşturulur”, “LGBTİ+ hafıza mekânları neyi hedefler” gibi sorulara yanıt aranacak.

Şişli Ortak Deneyim Atölyesi’nde (ODA), 24 Şubat Pazar günü saat 16:00 – 18:00 arası gerçekleşecek atölyeye katılmak için buradan başvuru yapabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam