03/11/2010 | Yazar: KAOS GL

Sansasyonel açıklamalarıyla tanınan İtalya Başbakanı Silvio

Berlusconi Eşcinselleri Kızdırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sansasyonel açıklamalarıyla tanınan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi bu kez, eşcinselleri kızdırdı. İtalya Başbakanı, "Güzel kızlara ilgi duymak, geylere ilgi duymaktan daha iyidir" dedi.

Berlusconi, Milano'da Bisiklet ve Moto Fuarı Eicma'nın açılışına katıldı. Berlusconi burada son günlerde su yüzüne çıkan Ruby skandalına gönderme yaparak, "Küçük bir problemim var. Bir düzenleme yapıp adı Ruby'i olan bir kızı bu standlardan birine yerleştirmeliyim" dedi.

Ancak Berlusconi bununla da kalmayıp, "Güzel kızlara ilgi duymak, geylere ilgi duymaktan daha iyidir" demesi herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Berlusconi ayrıca kendisi de bir medya patronu olmasına karşın, basın kuruluşlarının bu skandala yaklaşımına duyduğu tepkiyi de "Daha fazla gazete okumayın, aldatıyorlar. Hükümete saldırıyorlar ki biz açık fikre sahip değiliz ve sonuca ulaşamıyoruz. Ama gerçek olan, Brüksel'deki son toplantılarda bir çok gol attık" sözleriyle dile getirdi.

ARCIGAY: "Özür dilemeli"

Bu arada İtalya Eşcinseller Dayanışma Birliği ARCIGAY Başkanı Paolo Patane, bir açıklamada bulunarak, "Berlusconi eşcinsellerden ve kadınlardan özür dilemeli" dedi.

"Maço kültürün bir ifadesi olan bu cümle, sadece eşcinselleri değil, kadınları da rahatsız etti" diyen Patane, Berlusconi'nin sözlerinin hem kendisini hem de ülkeyi utanç verici bir duruma düşürdüğünü söyledi. (BS)


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam