21/02/2009 | Yazar: Kaos GL

İtalya'nın parlamento

İtalya'nın parlamentoya girmiş ilk transseksüeli Vladimir Luxuria'ya Başbakan Silvio Berlusconi'nin "Kadınlarımız o kadar çok güzel ki, kadın sayısı kadar askere ihtiyacımız var" sözlerini sorduk.

Kabare sanatçısı Luxuria "Eğer ille de şaka yapmak istiyorsan iyi bir şaka yapmalısın. Hele ki başbakansan" diyor ve Berlusconi'yi sorumluluğunun farkında olmamakla eleştiriyor.

Berlusconi'nin tecavüz olaylarının artışına ilişkin "Militarist ülkelerde de polis devletlerinde de bu olaylar yaşanabilir. Güzel İtalyan kızları sayısı kadar askeri seferber etme imkânı da yok" demeci için Luxuria'nın yorumu şöyle:

"Her güzel kadına bir asker seferber etmek gerektiğini ve sonra da buna imkan olmadığını söylemek 'güzel kadınlar tehlikededir' yani 'güzelsen tecavüze uğrarsın' demek. Berlusconi için problem kadınların tecavüze uğramasında değil güzel olmalarında."

Geçen dönem parlamentoda olan eski bağımsız milletvekili "Bu demek ki hükümetin bu konuda bir güvenlik politikası yok. 'Kendi kendinizi savunun' bir güvenlik politikası olamaz. Üstelik maalesef cinsel şiddet en çok aileden ya da yakınlardan geliyor. Her aileye bir asker koymak da mümkün değil" diyor.

İki yıl önce İstanbul'da yapılan onur yürüşüne de katılan Luxuria İtalya'da Survivor yarışmasına katıldığı için komünist kanadın tepkisini çekmişti.

Oysaki yarışmayı kazanan Luxuria'ya göre popüler kültür aracı da olsa televizyonda hem de böyle çok seyredilen bir programda bir transeksüelin görünür olması, yarışmayı kazanması LGBTT için meşruluk anlamına da geliyordu.

"Kazandığıma göre beni cinsel kimliğimle kabul ettiler."

Luxuria'nın Parlamento'dayken kadın tuvaletini kullanması da aşırı sağcı Ulus Partisi'nin tepkisine neden olmuş, Başbakan Berlusconi 3. bir tuvalet yaptırmıştı.

Luxuria, seçim kampanyaları döneminde de cinsiyetçi saldırılardan kurtulamamış hatta onun "kadın kılığı" ile dalga geçen Berlusconi'cilerle, Berlusconi'nin de boyunu uzun göstermek için özel yapım ayakkabılar giydiğini hatırlatarak dalgasını geçmişti.

"O da makyaj yapıyor. Benden daha az belki ama yapıyor. Kısa olduğu için topuklu ayakkabı giyiyor. Yani kimi zaman, en azından estetik açıdan, onun düşündüğünden daha fazla ortak noktamız olabilir."(EZÖ


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam