12/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara katliamında yaşamını yitiren Berna Koç gökkuşağı, Halkevleri ve mor bayrakla son yolculuğuna uğurlandı.

Berna Koç uğurlandı: Gökkuşağı yoldaşı olsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara katliamında yaşamını yitiren Berna Koç gökkuşağı, Halkevleri ve mor bayrakla son yolculuğuna uğurlandı.

Kaos GL’nin 2004 yılında sendikacılar, LGBT işçi ve memurların katılımıyla gerçekleştirdiği Gey-Lezbiyen İşçi Buluşması sırasında tanıştığı ve sonrasında homofobi ve transfobi karşıtı eylemlerde, alanlarda yoldaşlık ettiği Berna Koç son yolculuğuna uğurlandı.

Halkevleri üyesi Koç’un İzmir’de yapılan anmasına Halkevleri üyelerinin yanı sıra Siyah Pembe Üçgen, Ege LeGeBİT, HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, İzmir LGBTİ İnisiyatifi, SDP LGBTİ Komisyonu ve Kaos GL aktivistleri de katıldı.

Berna Koç için yoldaşları saat 13.30’da İzmir Halkevi önünde buluştu. Gündoğdu meydanında yapılan mitingin ardından anma için İzmir Halkevi önüne gelindi. Berna Koç’un cenazesi de Halkevi’ne getirilirken, cenazeyi kadınlar karşıladı.

Koç’un tabutunun üzerine gökkuşağı, Halkevleri ve mor bayrak asıldı.

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy Berna Koç için yapılan anma töreninde konuşarak, “Saray yıkılacak halklar kazanacak” dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Kimin yaptığını biliyoruz, katilleri tanıyoruz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Musa Çam da katliamı kınadı.

Konak Halkevi önünde yapılan anmanın ardından Berna’nın tabutu yeniden kadınların omuzlarında taşınarak mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Soğukkuyu Camii’ne doğru yola çıkılırken Halkevciler polis barikatına karşı güvenlik zinciriyle koridor oluşturdu.

Koç’un cenazesi İzmir’den hayatını kaybeden bir diğer isim Ayşe Deniz ile birlikte defnedilecek.

Fotoğraflar: Duygu Yayla, Evren Çakmak

İlgili haber:

Berna Koç’u kaybettik


Etiketler: yaşam
İstihdam