21/07/2015 | Yazar: Yıldız Tar

HDP-HDK Beşiktaş Suruç katliamında yaşamını yitirenleri andı, ‘Onlara sözümüz devrim olacak’ dedi. Eylemde konuşan SGDF temsilcisi Özgür Bedel, ‘Sosyalist gençleri yıldıramayacaksınız’ dedi.

HDP-HDK Beşiktaş Suruç katliamında yaşamını yitirenleri andı, “Onlara sözümüz devrim olacak” dedi. Eylemde konuşan SGDF temsilcisi Özgür Bedel, “Sosyalist gençleri yıldıramayacaksınız” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Beşiktaş örgütleri Suruç katliamında yaşamını yitiren sosyalist gençleri andı. Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bir araya gelen HDP’liler “Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz. Kobanê’den Beşiktaş’a” dedi.
 
“Onlara sözümüz devrim olacak” sloganlarıyla HDP Beşiktaş İlçe Binası’nda Kartal Heykeli’ne yürüyen kitle, Suruç katliamında yaşamını yitiren SGDF’li gençlerin fotoğraflarını taşıdı. Eylemde HDP ve HDK bayraklarının yanı sıra ESP bayrakları da taşındı.
 
Kartal Heykeli’nde kitle adına basın açıklamasını SGDF temsilcisi Özgür Bedel okudu. Rojava devriminin yıl dönümünde Kobanê ile dayanışmak için yola çıkan sosyalist gençlere IŞİD çetelerinin saldırdığını hatırlatan Bedel, “IŞİD’e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, IŞİD’in başını okşayan Ankara’daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar” dedi.
 
Bedel, IŞİD’e sessiz kalan ya da doğrudan destek olanlara karşı Barış Bloku’nda bir araya gelme çağrısını yineleyerek; “Şehit olan ve yaralanan arkadaşların verdikleri mücadeleyi bıraktıkları yerden devralacağımızı ve bu mücadeleyi daha ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklaması “Şehid namırın” sloganları ile sonlanırken Bedel SGDF adına yaptığı açıklamada da “Barışa ve özgürlüğe uzanan yoldaşlarımız şehit düştü. Biz bu katliamları Roboskî’den, Sivas’tan, Maraş’tan, Gazi’den biliyoruz. Sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri katliamlarla yıldıramadınız, yıldıramayacaksınız. Barbar tecavüzcü IŞİD çeteleri yenilecek. Buradan sosyalist gençler adına bir kez daha söz veriyorum” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kitle Kadıköy’deki taziye çadırına topluca geçti.
 
Suruç katliamına ilişkin ülke genelinde eylem ve anmalar sürüyor. Yaşamını yitirenler yarın memleketlerinde düzenlenecek cenaze törenleri ile uğurlanacak. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam