01/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD Başkanı Barack Obama, federal çalışanlar için çalışma hayatında cinsiyet kimliği ayrımcılığını yasaklama hazırlığında olduklarını açıkladı.

Beyaz Saray’dan translara müjde: Çalışma hayatında cinsiyet kimliğine koruma yolda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD Başkanı Barack Obama, federal çalışanlar için çalışma hayatında cinsiyet kimliği ayrımcılığını yasaklama hazırlığında olduklarını açıkladı.
 
LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Onur Ayı’nı kutlamak amacıyla dün Beyaz Saray’da verilen resepsiyonda konuşan Obama, hazırladıkları yeni bir kararname ile cinsel yönelim temelli ayrımcılığa karşı korumanın yanı sıra cinsiyet kimliğine de güvence sağlayacaklarını duyurdu.
 
“Amerikalıların ten renkleri ya da dinlerinden ötürü veyahut da bir engelliliği olduğu için kovulamayacağını söyleyen yasalarımız var. Ancak her gün milyonlarca insan –yaptıkları herhangi bir şeyden ötürü değil, kendileri oldukları için- işlerini kaybedecekleri endişesiyle işe gidiyorlar. Bu üzüntü verici, yanlış bir şey.”
 
“Kongre harekete geçmezse, ben geçeceğim”
 
Eşcinsel çiftlerin evlenme hakkını tanıyan eyalet sayısının LGBT çalışanlara ayrımcılık yapılmasını yasaklayan eyalet sayısından fazla olduğunu söyleyen ABD Başkanı, federal düzeyde çalışan özel şirketlerin ayrımcılık politikasına dair hazırlanan bir önceki kararnameyle de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele etmektte kararlı olduğunu paylaştı.
 
Çalışma Hayatında Ayrımcılık Karşıtı Yasa’nın Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Temsilciler Meclisi tarafından durma noktasına getirilmesi üzerine ise Obama “Kongre harekete geçmezse ben geçeceğim,” dedi. LGBT eşitliği için yapılacakların bitmediğini ifade eden Obama, “mücadeleye devam” mesajı verdi:
 
“Kat ettiğimiz ilerlemeyi savunmak zorundayız. İster zor durumlardaki gençler, isterse ev ve bakım hizmeti bulmada sıkıntı yaşayan yaşlılar olsun, savunmasız ve yalnız, yardımımıza muhtaç LGBT Amerikalılara ulaşmaya devam etmek zorundayız.”
 
İlgili haber:
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam