04/06/2009 | Yazar: Kaos GL

"The Wall" (Duvar) şarkısıyla yıllarca gönüllerde taht kuran dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd’un kurucu ve eski üyelerinden Roger Waters, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden Beytüllahim’i çevre

"The Wall" (Duvar) şarkısıyla yıllarca gönüllerde taht kuran dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd’un kurucu ve eski üyelerinden Roger Waters, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden Beytüllahim’i çevreleyen duvarda, "Bu korkunç şey yakında yok olur umarım" dedi.

Roger Waters, bazı etkinliklere katılmak üzere hafta başından bu yana Kudüs’te bulunuyor.
Waters, kısa bir süre önce Papa 16. Benediktus’un da ziyaret ettiği Beytüllahim’deki Aida mülteci kampında yaptığı açıklamada, "İster burada, ister Güney Afrika’da bir kasabanın kıyısında, isterse İkinci Dünya Savaşı sırasında Varşova Gettosu’nda ya da 60’ların 70’lerin Berlin’inde olsun, böyle bir yapının önünde durduğunuzda içgüdüsel olarak yanlış olduğunu, kötü bir şey olduğunu anlıyorsunuz" dedi ve bunun (duvarın) sonsuza kadar yaşayamayacağını söyledi.

Güvenlik duvarının savunulacak bir yanı olduğuna inanmadığını vurgulayan Waters, duvar bir gün yerle bir olursa, daha önce 1990’da, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının bir yıl öncesi yaptığı gibi, orada bir konser vermeyi düşündüğünü de söyledi.

Water, Batı Şeria’da büyük olasılıkla Ramallah’ta bir konser vermeyi de düşündüğünü, ancak bu konuda henüz kesin bir plan yapmadığını belirtti.

Roger Waters, önceki gün, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden Cenin’in kuzeyinde bulunan mülteci kampını ziyaret etmişti. İngiliz şarkıcı, burada 1987’de yıkılan sinema salonunun yeniden açılması projesine destek vermeye gitmişti. Ayrıca, Kudüs’te "Sam Spiegel Film Okulu"nda da bir toplantıya katılan Waters, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kudüs’ün bir daha asla bölünmeyeceği yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Cevap vermeden önce derin birkaç soluk almam gerekiyor" diyerek, bunun hükümetin izlediği politika olduğuna inanmadığını dile getirmişti.

2006 yılında İsrail’de verdiği konser sonrası Filistinli gruplardan eleştiri alan Waters, söz konusu konserle ilgili duygularının şimdi farklı olduğunu belirtiyor. Waters, 1985’te Pink Flond’dan ayrılmıştı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam