26/06/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmirli lubunyalar, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında Umut Erdem yürütücülüğünde bifobi, biseksüel olumsuzlama ve monoseksizmi konuştu.

Bi+ Görünürlük Atölyesi nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmirli lubunyalar, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında Umut Erdem yürütücülüğünde bifobi, biseksüel olumsuzlama ve monoseksizmi konuştu.

17 – 23 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri ve yürüyüş, Valilik tarafından yasaklanmıştı. İzmir 1. İdare Mahkemesi etkinliklerin bir kısmına getirilen yasak için yürütmeyi durdurma kararı almıştı. 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, programı 19 Haziran itibariyle yenilenmiş hâlini duyurarak gerçekleştirdi.

Yenilenen program kapsamında 22 Haziran Cumartesi günü düzenlenen Bi+ Görünürlük Atölyesi’nin yürütücülüğünü; Kaos GL’nin “Bi+seksüeller Burada!” broşüründe birlikte çalıştığı biseksüel aktivist Umut Erdem gerçekleştirdi.

Atölye, katılımcılar arası iletişim ve interaktif bir atölye olması için ısınma oyunu ile başladı. Ardından katılımcılar anonim olarak “biseksüel” kelimesini duyunca akıllarına gelenleri kağıtlara yazdılar. Erdem, tüm kağıtları büyük gruba okuyarak “biseksüel” kavramının tarihsel gelişimiyle ilgili bilgi vererek başladı. Ardından; bifobi, biseksüel olumsuzlama, monoseksizm ve bi+ şemsiye altında tanımlanan yönelimlerle ilgili paylaşımlarla devam etti.

Atölyenin ikinci bölümünde, katılımcılar üç gruba ayrılarak yürütücünün dağıttığı sosyal medya paylaşımlarını; biseksüellere yönelik ayrımcılık çerçevesinden incelediler, tartıştılar ve büyük gruba sundular.

Umut Erdem yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Bi+ Pride İstanbul etkinliklerine buradan göz atabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret