12/06/2019 | Yazar: KAOS GL

Bi+ Pride İstanbul etkinlikleri 28-29 Haziran’da gerçekleşecek. Ayrıntılar için sizi şöyle alalım…

Bi+ Pride İstanbul etkinliklerine göz attınız mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Bi+ Pride İstanbul etkinlikleri 28-29 Haziran’da gerçekleşecek. Ayrıntılar için sizi şöyle alalım…

İstanbul’da biseksüellik ve bi+ politika üzerine örgütlenen etkinlikleri duyurmayı aynı zamanda Türkiye çapındaki bi+ konulu etkinlikleri takip ederek insanlara bi+ politikasına dair bilgi vermeyi amaçlayan Bi+ Pride İstanbul, ilk etkinliklerini 28-29 Haziran’da gerçekleştirecek.

Bi+’lar buluşuyor!

Programın ilk etkinliği olan “Bi+’lar buluşuyor!” 28 Haziran’da 18:00 – 22:00 saatleri arasında Maçka Parkı’nda gerçekleşecek. Etkinliğin çağrı metni şöyle:

“Siz de ‘nerede benim gibi biseksüel+ (bi+)’lar?’ diyor musunuz? Kendinizi yalnız hissediyor musunuz? Ama değilsiniz. Bi+’lar buluşuyor! Bi+ Pride’ına Maçka Parkı’ndan start veriyoruz! :) Birbirimizi bulma, kendimizden başka bi+’ları tanıma fırsatını yakalayacağımız bu buluşma etkinliğinde yaşamak zorunda bırakıldığımız gündelik bifobi, biseksüel olumsuzlama ve mononormativite üzerine de konuşma alanı yaratmak istiyoruz.”

“Çimlere yayılıp tanış olacağımız, muhabbet eyleyeceğimiz bu etkinliğe gelirken yanınızda bir şey getirmek zorunda değilsiniz ama getirmeyi arzu ettiğiniz içecek ve atıştırmalıkların/yiyeceklerin vegan olmasına özen göstermenizi rica ediyoruz.”

Bi+ Atölyesi

Programın ikinci etkinliği olan Bi+ Atölyesi ise 29 Haziran’da 15:00 – 17:30 saatlerinde gerçekleşecek. Katılımı 20 kişiyle sınırlı olan etkinliğe kayıt olmak için biartiatolyesi@gmail.com’a mail atabilirsiniz. Mekan bilgisi katılımcılara mail yoluyla duyurulacak atölyenin çağrı metni ise şöyle:

“Biseksüellik nedir? Bifobi, biseksüel olumsuzlama ve mononormativite ne anlama gelmektedir? Biseksüeller heteronormatif topluluklarda ne tür ayrımcılıklarla karşılaşırlar? Biseksüeller LGBTİ+ topluluklarında kendilerini güvende hissediyorlar mı ve hoş karşılanıyorlar mı? Herkesin katılımına açık olacak bu atölyede biseksüelliği şemsiye bir kimlik olarak konuşacak, biseksüellikle ilgili üretilen ön yargı ve kalıp yargıları tartışacağız.”

Atölye yürütücüleri kimler?

Zeynab Peyghambarzadeh

İranlı bi+ aktivist ve Fransa’daki Spectrum ismindeki queer feminist örgütün eş kurucusu ve başkanı. Doktora öğrencisi ve Türkiye’ye sığınan İranlı biseksüel sığınmacılar üzerine çalışıyor.

Umut Erdem

Bağımsız feminist ve bi+ aktivist. Kaos GL, ILGA gibi çeşitli site ve bloglarda biseksüellik üzerine yazılar yazdı, içerikler hazırladı. 2018’de Gözde Demirbilek ile birlikte Kaos GL bünyesinde yayınlanan “Bi+seksüeller Burada!” isimli bir broşür hazırladı.

Bi+ Pride İstanbul ile ilgili ayrıntılı bilgi ve sorularınız için oluşumun Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam