21/05/2013 | Yazar: Hayriye Kara

Hakem Halil İbrahim Dinçağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtığı maddi-manevi tazminat davasının bugün görülen 8. duruşmasında bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu

Bilirkişi: Hakemin Cinsel Yönelimi Mesleğine Engel Değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hakem Halil İbrahim Dinçağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtığı maddi-manevi tazminat davasının bugün görülen 8. duruşmasında bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu
 
“Cinsel Yönelim” nedeniyle ayrımcılık yapılamayacağını belirten Bilirkişi raporunda “günümüz spor endüstrisinde, profesyonel olarak spor yapan ‘eşcinsel’ sporcular ile hakemlere sıkça rastlanılmaktadır” denildi.
 
Hakem Halil İbrahim Dinçağ davasının bugün (21.03.2013) yapılan 8. duruşmasında bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.
Trabzon bölgesi hakemlerinden Halil İbrahim Dinçdağ, kendisine eşcinsel olduğu için görev vermemekle suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) 2010 yılının Kasım ayında mahkemeye vermişti. Dinçdağ, mesleğini yaptırmayarak kendisini mağdur etmekle suçladığı TFF’nin kendisine, 10 bin TL’si maddi, 100 bin TL’si de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminat ödemesini talep etmişti.
Davanın 16.10.2012 tarihinde yapılan duruşmasında mahkeme, maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti. Davanın bugün yapılan duruşmasında bilirkişi raporu dosyaya sunuldu.
 
Bilirkişi: Hakemin cinsel yönelimi mesleğine engel değildir
 
Bilirkişi raporunda “günümüz spor endüstrisinde, profesyonel olarak spor yapan ‘eşcinsel’ sporcular ile hakemlere sıkça rastlanılmaktadır” denildi.
 
Askeriyenin verdiği eşcinsel raporunun sportif faaliyete engel olmadığının altını çizen raporda öne çıkan noktalar şöyle:
 
“Davalının, Merkez Hakem Kurulu Hakemliğe Giriş Unvan ve Klasmanlara Ayrılma ile Vize Yenileme Kural, Prensip ve Yöntemleri İç Talimatının ‘Sağlık Problemleri Nedeniyle Askerlikten Muaf Tutulanlar Hakemlik Yapamazlar’ hükmünü içeren 25. Maddesine dayanarak davacının müsabakalarda görev alamayacağına dair kararı, objektif kriterlere dayanmayan ve hukuken geçerli olmayan, tamamen sübjektif, gerekçelerle alındığı kanaati hasıl olmuştur. Zira, karara dayanak; T.C. Genel Kurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığının 28.01.2009 Tarih ve 8050 numaralı Sağlık Kurulu Raporu Ön Bildirim Belgesi incelendiğinde askerliğe elverişli olmamasının nedeni olarak davacıya konulan ‘Psikoseksüel Bozukluk’ teşhisidir.Burada‘Sportif faaliyetleri engelleyecek’ anlamda bir sağlık probleminden bahsedilmemektedir. Dolayısı ile davacının askerliğe elverişli olmamasının nedeni tamamen ‘Cinsel Yönelimleri’nden dolayıdır. Bu durum hiç bir kimsenin sportif faaliyetlerini engelleyecek nitelik arz etmez. Nitekim günümüz spor endüstrisinde, profesyonel olarak spor yapan ‘eşcinsel’ sporcular ile hakemlere sıkça rastlanılmaktadır. Türkiye Futbol Federasyonunun tüm mevzuatı, işleyişi ve yapısı ile doğrudan bağlı bulunduğu FİFA ve UEFA her türlü ‘ırkçılık’ ve ‘ayrımcılığa’ şiddetle karşı çıkmakta, ihlali halinde, kulüplere ve ülke federasyonlarına ağır cezalar verebilmektedir. Gerek T.C. Anayasası ve gerekse Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsünün ilgili maddeleri açıkça her türlü ayrımcılığı yasaklamıştır. (…) Dolayısı ile söz konusu rapora dayanılarak verilen ‘davacının sağlık problemleri nedeni ile hakemlik yapamaz’ kararı, T.C. Anayasasına ve TFF mevzuatına aykırı, objektiflikten uzak ve sübjektif gerekçelerle alınmış olup, hukuk ile bağdaşmaz niteliktedir.”
 
Dokuzuncu duruşma 10 Ekim’de
 
Raporda böylece “Cinsel Yönelim” nedeniyle ayrımcılık yapılamayacağının altı çizilmektedir.
 
Yine bilirkişi raporunda davacı Halil İbrahim Dinçdağ’ın 2009-2010 sezonunda il hakemliğinin bir yıl süre ile kesintiye uğramasında bir kusurunun olmadığı belirtiliyor.
 
Maddi tazminatın hesaplanması için “görev tazminatının” TFF sorulmasına karar verildi. Gelen cevaba göre maddi tazminatın hesaplanması için dosya tekrar bilirkişiye gönderilecek.
 
Davanın dokuzuncu duruşması 10 Ekim 2013 tarihine ertelendi.  

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam