02/12/2010 | Yazar: Ömer Akpınar

Bilkent Üniversitesi’nin LGBT topluluğu Bilkent Renkli Düşün!

Bilkent Renkli Düşün! AIDS Gününde Kampüste Stand Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bilkent Üniversitesi’nin LGBT topluluğu Bilkent Renkli Düşün! 25 Kasım’daki ilk tanışma toplantısının ardından 1 Aralık Dünya AIDS Günü için stand açtı.
25 Kasım’da 70’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen ilk tanışma toplantısında kurucu üyelerden bazıları topluluk kurma süreci, cinsel yönelimler ve farklı gruplardan gelen insanların ortaklaşa yapabilecekleri işler hakkında konuştu. Ardından katılımcılar sırayla kendilerini tanıttı ve topluluktan beklentilerini anlattı. Pek çok heteroseksüel katılımcı topluluğun sadece LGBT meseleleriyle sınırlı kalmamasını olumlu bulduğunu belirtti. Oldukça esprili geçen toplantıda beklenenin aksine herhangi bir protesto yaşanmadı.  
 
1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde kurulan stand ise HIV/AIDS hakkında bilgilendirme ve topluluk tanıtımını kapsadı. Kaos GL ve Pembe Hayat LGBTT derneklerinden alınan broşür, dergi ve kitaplar ücretsiz olarak dağıtıldı. Kondom dağıtımı ise okul yönetiminden izin çıkmaması nedeniyle yapılamadı. Müzik eşliğinde yapılan stand etkinliği topluluğun görünürlüğü açısından da etkili oldu.
 
Bilkent Renkli Düşün! FIT adlı film gösterimi ve Günal Kurşun’un vereceği nefret suçları konferansı ile etkinliklerine devam edecek.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret