20/12/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yaşadığı mağduriyetleri gidermek için AKP’nin ne yapacağına dair bir soru önergesi verdi.

Binnaz Toprak Bu Kez Erdoğan’a Soruyor: LGBT’leri İnkâr Etmeye Devam Edecek Misin? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yaşadığı mağduriyetleri gidermek için AKP’nin ne yapacağına dair bir soru önergesi verdi. Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergede AKP’nin LGBT’lere yönelik siyasi, hukuki ve toplumsal eylem planı soruluyor.
 
İnkâr, Şiddet ve İmha Politikası Sürüyor
Şubat ayında LGBT’lerin sorunlarına ilişkin Meclis Araştırması isteyen Toprak, önergede AKP’nin LGBT vatandaşlara karşı inkâr, şiddet ve imha politikalarının devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
 
“Ailenin Korunmasına ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun’a cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadeleri kadın STK’larla bakanlığın anlaştıkları metinde olduğu halde, daha sonra Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmıştır. Yeni Anayasa çalışmalarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin korunması AKP tarafından reddedilmiştir. Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanun Taslağı da bu kavramlara yer vermemektedir.” 
 
LGBT hakları için Meclis’te adım atılması yönünde çalışan Toprak, Mayıs ayında ABD’deki Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’nun “Açıksözlülük Ödülü”nü kazanmıştı.   

Etiketler: yaşam
İstihdam