19/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Uganda Cumhurbaşkanı, oral seksi “yasaklamak” istediğini duyurdu.

Bir garip yasak: Ağız yemek içindir, seks için değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uganda Cumhurbaşkanı, oral seksi “yasaklamak” istediğini duyurdu.

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni, oral seksi “yasaklamak” için kanuni düzenleme getireceğini söyledi. “Ağız yemek yemek içindir, seks için değil” diyen Museveni, yasaklamaya yönelik isteğini bir basın toplantısında açıkladı.

Kültürümüzde yok!

Oral seksin Uganda’nın kültüründe olmadığını savunan Museveni, bu pratiğin turistler tarafından ülkeye getirilen ve özendirilen “yanlış bir uygulama” olduğunu iddia etti. Konuşmasının sonunda “Seksin adresinin ve yerinin neresi olduğunu biliyoruz” dedi.

Nefret yasasını imzalamıştı

Museveni, 2014 yılının Şubat ayında eşcinsellere hapis cezası öngören yasa tasarısını bugün imzalamıştı. İlk kez bir yasayı canlı yayında imzalayan Museveni, tepkiler karşısında “Biz kendimizi Batı kültürüne empoze etmiyoruz. Bunun nesi yanlış? Nasıl öpüştüğünüzü bize niye göstermeniz gerekiyor?” demişti. Yasanın ardından ABD ile birlikte aralarında Danimarka, Hollanda, İsveç ve Norveç’in de bulunduğu Avrupa ülkeleri Uganda’ya yaptırım uygulamıştı.

Aynı sene Ağustos ayında “eşcinsel ilişkiye girenlere” 14 yıl hapis cezası ile birlikte eşcinselleri ihbar etmeyenleri ve eşcinsellik hakkında bilgilendirme yapanları cezalandırmayı öngören yasanın, oylandığı oturumda yeter sayının olmamasından ötürü “hükümsüz” olduğuna karar verilmişti.

Nefret yasası kalksa da ülkede “doğaya aykırı” olarak adlandırılan eşcinsel ilişkiler hâlâ bir tutuklama sebebi olarak gösteriliyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret