26/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Oyuncu Darren Criss, sinema sektöründe LGBTİ+ oyunculara alan açmak için LGBTİ+ karakterleri canlandırmayacağını açıkladı.

“Bir geyin rolünü çalan heteroseksüel olmak istemiyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Oyuncu Darren Criss, sinema sektöründe LGBTİ+ oyunculara alan açmak için LGBTİ+ karakterleri canlandırmayacağını açıkladı.

“American Crime Story” ve “Glee” dizilerinde gey karakterlere hayat veren oyuncu Darren Criss, bir daha asla LGBTİ+ karakterleri canlandırmayacağına söz verdi.

New York’ta “Clorox's What Comes Next” etkinliğinde konuşan Criss, canlandırdığı karakterleri sevdiğini ancak sektörde LGBTİ+ oyunculara alan açmak için bu rolleri kabul etmeyeceğini söyledi. Criss “Artık bir geyin rolünü çalan heteroseksüel olmak istemiyorum” dedi.

LGBTİ+ karakterler, cis-hetero oyuncular…

2018 yılı sinemada LGBTİ+ rollerin cis-heteroseksüel oyunculara verilmesinin tartışıldığı bir yıl oldu. Temmuz ayında Scarlett Johansson ‘Rub&Tug’ filmindeki trans rolünden trans aktivistlerin tepkilerinin ardından vazgeçmek zorunda kaldı. Ağustos ayında da Disney’in yeni filmi ‘Jungle Cruise’da eşcinsel karakteri canlandıracağı açıklanan Jack Whitehall’a LGBTİ+ aktivistlerinden tepki geldi.


Etiketler: yaşam
İstihdam