16/08/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün 9 Eylül ve Simav’ın Sesi gazetelerinden haberler yer alıyor.

Bir köşe yazısı, bir haber Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün 9 Eylül ve Simav’ın Sesi gazetelerinden haberler yer alıyor.

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün iki haber seçtik. İlk haber İzmir 9 Eylül gazetesinden bir köşe yazısıyken diğer haber Kütahya’da yayımlanan Simav’ın Sesi’nde yer alan bir basın açıklaması haberi.

Queer tangoya ilgi

İzmir 9 Eylül gazetesinde köşe yazarı Vecdi Sayar’ın bugün “Merak şart” başlıklı yazısı yer aldı. Sayar yazısında, Faysal Tekoğlu’nun Queer Tango derslerine atıfta bulunuyor. Sayar, 6-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 12. Türkiye Tiyatro Buluşması’na katılan ekiplerden bahsediyor ve katılımcılardan Tekoğlu’nun Queer Tango atölyesinin de katılımcıların ilgi ve merakını çektiğine değiniyor.

Tangoyu heteroseksist figürlerden kurtaran quer tango eğitmeni Faysal Tekoğlu’nun derslerini takip etmek isterseniz İstanbul Queer Tango Kooperatif’ini buradan takip edebilirsiniz.

“Cinsel yönelim, cinsiyet kimliği”

Kütahya’da yayımlanan Simav’ın Sesi gazetesi bugün Kadını ve Aileyi Koruma Derneği’nin basın açıklamasına yer veriyor. Dernek, “Toplumun her kesiminden kadının, etnisite, sınıf, dini inanç, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, dil, engellilik, yaşlılık, sığınmacı/mülteci gibi, farklı kimliklerini kapsayan hukuki ve fiili eşitliğinin sağlanmasının, toplumsal bir sorumluluk ve devletin yükümlülüğü olarak kabul edilmesi yolunda önemli mesafeler aldık” diyor ve kazanılmış hakların korunması için dayanışmaya çağırıyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam