15/06/2006 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin en önemli yönetmenlerinden Kutluğ Ataman’ın filmleri artık DVD’de! İlk filmi Karanlık Sular, Türkiye sinemasının en iyi eşcinsel filmi Lola+Bilidikid ve son filmi İki Genç Kız için arşivinizde yer açın!

Bir Kutluğ Ataman filmi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Türkiye’nin en önemli yönetmenlerinden Kutluğ Ataman’ın filmleri artık DVD’de! İlk filmi Karanlık Sular, Türkiye sinemasının en iyi eşcinsel filmi Lola+Bilidikid ve son filmi İki Genç Kız için arşivinizde yer açın!

Kutluğ Ataman'la söyleşi: [[‘Nerde saklıyorsan çıkar ortaya şu çocuğu’]]




Karanlık Sular

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Gönen Bozbey, Metin Uygun, Semiha Berksoy

Türkiye-ABD, 1994, 83’

Kutluğ Ataman'ın ilk filmi olan Karanlık Sular, yalnızca Batı standartlarındaki teknik kalitesiyle değil, korku-gerilim türünü gizemli ve karanlık bir İstanbul hikayesiyle birleştirmesiyle de dikkat çekiyor. Sessizce vizyona giren ve aynı şekilde beyazperdedeki yolculuğu sona eren bu filmi izleme şansı bulanlar, söyleyecek çok şeyi olan bir sinemacıyı keşfetmenin şaşkınlığını da yaşamışlardı. Adeta şehir efsanesine dönüşen bu Kutluğ Ataman ‘hazinesi’ artık DVD'de.



Lola+Bilidikid – Yönetmen Kurgusu

''Lola and Bilidikid''

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Baki Davrak, Erdal Yıldız, Gandi Mukli, Celal Perk

Türkiye-Almanya, 1998, 93’

Murat 17 yaşında Berlin’de doğup büyümüş Türkiye kökenli bir gençtir. Bir gün, yıllar önce evden kovulmuş bir abisi olduğunu öğrenir ve Berlin’in karanlık sokaklarında onu aramaya başlar. Ancak, onu bir sürpriz beklemektedir: Abisinin adı ‘Lola’ olmuştur, Berlin gecelerinin süslü çocuğu Lola... Kutluğ Ataman’ın değeri bilinmemiş filmi Lola+Bilidikid, yönetmenin kurgusuyla şimdi de DVD’de! Arşivde yerini almalı.



İki Genç Kız

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Feride Çetin, Vildan Atasever, Hülya Avşar

Türkiye, 2005, 103’

Perihan Mağden'in İki Genç Kızın Roman adlı romanından uyarlanan film, farklı sosyal sınıflardan gelen ama aynı sorunu aidiyetsizliği paylaşan Behiye ile Handan’ın öyküsünü anlatıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam