24/07/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Biseksüel erkekler Twitter’da başlattıkları hashtag kampanyası ile gördükleri ayrımcılıkları ifşa ediyor: Yarı gey ya da yarı heteroseksüel değiliz!

Biseksüel erkekler anlatıyor: #BisexualMenSpeak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Biseksüel erkekler Twitter’da başlattıkları hashtag kampanyası ile gördükleri ayrımcılıkları ifşa ediyor: Yarı gey ya da yarı heteroseksüel değiliz!

"Ben biseksüelim, kafası karışık olan sensin."

Biseksüel erkekler cinsel kimliklerine yönelen ayrımcılıkları ifşa etmek için Twitter’da hashtag kampanyası başlattı. Kullanıcılar #BisexualMenSpeak hashtagini kullanarak yaşadıklarını anlatıyor.

“Hetero, gey ya da queer değilim”

Josh Scully isimli bir kullanıcı ses çıkartmak şart diyor: “Ben hetero değilim. Ben gey değilim. Ben queer değilim. Ben BİSEKSÜELİM. Bunu keşfedene kadar uzun yollardan geçtim ve bu sırada biseksüel insanların önünde ne çok engel bulunduğunu öğrendim, kimisi LGBT olmakla ilgili, kimisi özel olarak biseksüel deneyimine ait. Yani ses çıkarmak şart #BisexualMenSpeak”

“Saldırgan bir tavır görür müyüm diye düşünmekten bıktım”

J.R Yussuf isimli başka bir kullanıcı ise biseksüel olarak açılmanın korkulu bekleyişe sebep olmasından bıktığını söylüyor: “Datelerde “Biseksüelim” dedikten sonra nefesimi tutup karşımdaki saldırgan bir şey söyleyecek mi diye beklemekten BIKTIM.”

“Değersiz insanları ciddiye almayı bıraktım”

Trashzilla666 isimli bir kullanıcı “Eskiden hem heterolar hem de geyler beni reddedince çok üzülürdüm, ama sonra değersiz insanları ciddiye almayı bıraktım. #BisexualMenSpeak” diyor.

“Açılmak sinir bozcu bir duruma dönüşüyor”

Nathan Ross‏ isimli kullanıcı ise hashtagi kullanarak “Biseksüellik, kendi başına sadece pozitif olan bir şey. Negatif olan kısımların tamamı diğer insanlardan kaynaklanıyor. Her açılma, sinir bozucu bir duruma dönüşüyor. Bifobi = Heteroların senin sadakatsiz/istikrarsız olacağını varsayması; Geylerin senin varoluşunu yok sayması ve seni şaka konusu yapması” dedi.

#BisexualMenSpeak hashtagini Twitter’da aratarak daha fazla paylaşım okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam