04/06/2010 | Yazar: Kaos GL

Birileri benim biseksüel olduğumu iddia ettiğinde mutlu oluyorum.

Birileri benim biseksüel olduğumu iddia ettiğinde mutlu oluyorum. Çünkü bu rolümün hakkını verdiğimi gösteriyor, Şimdiye kadar bir erkeğe karşı bir şey hissetmedim ama hissetseydim de bundan korkmazdım.
Jake Gyllenhaal
 
Ülkemizde 2005 yılında vizyona giren Brokeback Mountain filmi ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı getirdi. 60'lı yıllarda geçen film, dört Altın Küre ve dört Bafta ödülü ile üç Oscar kazandı. Eşcinsel bir çobanı canlandırdığı filmde aktöre Heath Ledger eşlik ediyordu. Gyllenhaal‘a Ledger‘la paylaştığı romantik sahnelerle ilgili ne düşündüğü sorulduğunda "Etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını veriyor.
 
Biseksüel olduğu dedikodularına ise "Birileri benim biseksüel olduğumu iddia ettiğinde mutlu oluyorum. Çünkü bu rolümün hakkını verdiğimi gösteriyor. Şimdiye kadar bir erkeğe karşı bir şey hissetmedim ama hissetseydim de bundan korkmazdım" yorumunu yapıyor.
 
Yakışıklı aktör, Brokeback Mountain‘ın ardından oynadığı Jarhead filminde ise hayranlarını şaşırtarak Birinci Körfez Savaşında savaşan saldırgan bir denizciyi canlandırdı. 2007 yılında David Fincher‘ın yönettiği ve gerçek bir hayat hikayesi alan Zodiac‘ta rol aldı. Aynı yılın Elam avında ise Meryl Streep, Alan Arlan ve Reese Witherspoon ile birlikte Rendition‘da oynadı . Bu filmden sonra ise Witherspoon ile bir ilişkiye başladı.
 
Onu en son Türkiye’de geçen ay vizyona giren Kardeşler ve Pers Prensi: Zamanın Kumları’nda izleme şansına eriştik. Bu yılın sonlarına doğru ise, Jessica Biel‘le oynadığı Nailedve Anne Hathavvay‘le rol aldığı Love and Other Drugs'da izleyeceğiz.

Etiketler: kültür sanat
nefret