03/05/2018 | Yazar: Umut Erdem

Hikayeler, biseksüel renklere boyanacak!

Biseksüel yazarlardan, biseksüel karakterli hikayeler bekleniyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hikayeler, biseksüel renklere boyanacak!

Siz de kurmaca eserlerdeki kalıplaşmış biseksüel karakterlerden sıkıldınız mı? İşte bu yanlışları düzeltmek için bir fırsat! Kalemin ve hikaye anlatmanın gücüyle bu stereotiplere ve ön yargılara meydan okumak için biseksüel yazarlardan, biseksüel karakterler üzerine kısa hikayeler bekleniyor! Gözünüzü uzaklara dikmenin gereği de yok, bizzat kendi hikayenizi kağıda dökebilirsiniz. Kimliğiniz, cinselliğiniz, varlığınız üzerinden yaşadığınız, sizi hayal kırıklığına uğratan kalıp yargıların üzerini, kaleme alacağınız hikayelerle çizebilirsiniz!

Ortak bir çalışma olarak yürütülen bu projenin mimarlarından M.S. Wordsmith, editör ve yazarlık koçu. Son 8 senedir yerel bir üniversitede temsil ve çeşitlilik politikaları üzerine dersler veriyor. Sìne Màiri Ní Ailpín ile yürüttükleri bu çalışma, biseksüellere karşı yanlış, eksik temsilleri ve biseksüel görünmezliğini öznelerin kalemiyle ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim.

Hikayelerinizi 20 Mayıs’a kadar gönderebilirsiniz

Hikayelerin, Biseksüel Görünürlük Günü olan 23 Eylül’de E-Book olarak ücretsiz yayınlanması planlanıyor. Bu şekilde biseksüel görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Kağıtları biseksüel renklere boyayacak hikayeler için birtakım şartlar bulunuyor:

*Hikayeler, tür sınırlaması olmaksızın ergenlik çağındaki çocuklar dahil geniş kitleye hitap edebilmeli.

*En fazla 7.500 kelimeden oluşmalı. Çok kısa öyküler de gönderilebilir.

*E-Book olarak yayınlanacak hikaye koleksiyonunun genelinin İngilizce olması amaçlanıyor ama dünya üzerinde her yerden biseksüel hikayelere açık bir proje olduğu için yazarlar ana dillerinde yazdıkları hikayeyi İngilizce çevirisiyle birlikte gönderebilirler. Böylece ana dildeki hikaye de koleksiyonda yer alabilir.

*Yazar ismi, adresi, telefon numarası ve mail adresi hikayenin ilk sayfasının üst bölümünde belirtilmeli, kısa bir öz geçmiş de hikayeyle birlikte paylaşılmalı. Yazar, mahlas da kullanabilir ama öz geçmişinde bunun sebeplerini belirtmesi beklenir.

*Hikayeler, marielle@mswordsmith.nl’e mail atılarak gönderilebilir. doc, .docx, ya da .pdf formatında olabilir.

*Hikayelerin son gönderim tarihi: 20 Mayıs.

*Koleksiyonda, gönderilen hikayeler arasından seçilecek 10 ya da 12 hikaye yer bulacak. Hikayesi seçilen yazarlara en geç 4 Haziran tarihinde duyuru yapılacak.

*Yazarların tüm hakları saklı tutulacak olup hikayeleri seçilen yazarlara, hikaye koleksiyonu E-Book olarak gönderilecek.

*Daha fazla bilgi için  marielle@mswordsmith.nl ile irtibata geçilebilir. Projeyle ilgili detaylı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, cinsellik
nefret